Komunálne voľby

AKTUALITA tesne pred voľbami: Jeden z kandidátov na primátora Bystrice ODSTÚPIL

Nezávislý kandidát na primátora Banskej Bystrice Anton Minárik odstúpil. Koho z protikandidátov podporil?

Ilustračný obrázok k článku AKTUALITA tesne pred voľbami: Jeden z kandidátov na primátora Bystrice ODSTÚPIL
Zdroj: CBS spol s.r.o.

Kandidát na primátora Banskej Bystrice 44-ročný bezpečnostný analytik Anton Minárik, ktorý išiel do komunálnych volieb ako nezávislý, v stredu na tlačovej konferencii oznámil, že odstupuje. Svojej kandidatúry sa vzdal v prospech dlhoročného mestského poslanca Daniela Karasa, ktorý zabojuje o kreslo primátora s podporou politických strán Smer-SD a Republika.

Koho podporil?

„V posledných dňoch som sa stretol s protikandidátmi Dianou Javorčíkovou a Danielom Karasom, aby som sa rozhodol, komu vyjadrím svoju podporu. S kandidátkou, ktorá stretnutie so mnou iniciovala, sme sa rozprávali o programových prienikoch, ako sú podpora dôchodcov, investori, nájomné bývanie či nezvyšovanie daní. K zhode medzi nami nedošlo,“ konštatoval Minárik.

S Karasom sa zhodli na prioritách, ktoré pomôžu mestu pod Urpínom. Minárik ho vidí ako silného a schopného primátora. Zároveň vyjadril podporu kandidátovi na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Adrianovi Polónymu.

Došlo k zhode

„Spájanie je pre Banskú Bystricu veľmi dôležité. Nehráme sa tu na to, kto je akej politickej kultúry. Dohodli sme sa na volebnom programe, ktorý je zameraný najmä na ekonomicko-hospodársky rozvoj mesta, seniorov a pritiahnutie silného investora, ktorý dá ľuďom dobre platenú prácu, a tým pádom sa mesto prestane vyľudňovať,“ reagoval Karas.

O post primátora Banskej Bystrice sa uchádzajú ako nezávislí Ján Nosko a Diana Javorčíková, Daniel Karas za koalíciu strán Smer-SD a Republika, Peter Podhorský za ĽSNS a Jozef Sásik za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM