Aktualizované Jakub Forgács Krimi

FOTO: Muža, ktorý mal v Bystrici strieľať na koscov, zobrali do väzby. Toto u neho našla polícia

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu zobral do väzby muža, ktorý strieľal zo vzduchovky na koscov mestskej zelene.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Muža, ktorý mal v Bystrici strieľať na koscov, zobrali do väzby. Toto u neho našla polícia
7
Galéria
Zdroj: TASR

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, vo štvrtok zobral do väzby muža, ktorý strieľal na koscov mestskej zelene na bystrickom sídlisku Sásová. Dôvodom je obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Sudca tak vyhovel návrhu prokurátora. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Vyšetrovateľ protiextrémistickej jednotky Národnej kriminálnej agentúry obvinil M. R. z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. Ten sa k rozhodnutiu o väzbe vyjadrí v zákonom stanovenej lehote.

„Dňa 27. júna 2018 (v stredu) bola v byte, ktorý užíva M. R., vykonaná domová prehliadka, pri ktorej boli zaistené veci, zjavne súvisiace s trestnou činnosťou extrémizmu, za ktorú bol tento muž už v minulosti opakovane právoplatne odsúdený. Aj preto bol na tohto obvineného podaný podnet na vzatie do väzby, s čím sa sudca stotožnil,“ uvádza polícia na svojej facebookovej stránke s tým, že za uvedené skutky hrozí páchateľom trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Streľba na partiu koscov sa ozvala v pondelok popoludní pred jednou z bytoviek na najväčšom sídlisku Bystrice. Pracovníka mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby trafila strela zo vzduchovej zbrane do ruky. Podľa očitých svedkov obvinený mal z balkóna paneláka hajlovať a mávať nacistickou vlajkou.

Vedenie mesta zostalo pobúrené týmto činom. „Je dôvodná obava, že mohlo ísť aj o rasovo motivovaný čin. Verím, že sa orgánom činným v trestnom konaní podarí tento odsúdeniahodný prípad čo najskôr vyšetriť a vinníka potrestať, aby sa podobné situácie neopakovali,“ reagoval krátko po incidente banskobystrický primátor Ján Nosko.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, čo všetko objavila polícia u obvineného muža počas domovej prehliadky!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Toto našli u muža, ktorý mal podľa polície strieľať na koscov
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM