Aktualizované Správy

Meteorológovia zvýšili výstrahu: Bystrici hrozia búrky aj silný dážď s krúpami!

Počasie nám má už čoskoro ukázať svoju menej prívetivú tvár. Meteorológovia varujú okres Banská Bystrica pred búrkami. Rátať ale treba aj so silným dažďom s krúpami!

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia zvýšili výstrahu: Bystrici hrozia búrky aj silný dážď s krúpami!
Zdroj: TASR

Je čas pripraviť si dáždniky, po horúčavách totiž na nás môžu udrieť búrky. „V okrese Banská Bystrica sa ojedinele očakáva výskyt búrok, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádzajú meteorológovia, ktorí pre náš okres vydali dokonca výstrahu 2. stupňa pred búrkami! Tá platí dnes do 17:25.

Pripraviť sa treba aj na poriadny lejak. „S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 – 60 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 25 – 35 m/s,“ upozorňujú odborníci zo SHMÚ.

Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká. „Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, ako stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov,“ dodávajú meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM