Tlačové správy

Akropola Kremnica nezaspala. Počas koronakrízy spustila projekt: Neži v bubline. Ži online!

Online prenosy živej kultúry organizované v rámci projektu Kultúra pre znevýhodnených.

Ilustračný obrázok k článku Akropola Kremnica nezaspala. Počas koronakrízy spustila projekt:  Neži v bubline. Ži online!
Zdroj: Akropola Kremnica

Kultúrne centrum Akropola Kremnica sa rozhodlo v mesiacoch november a december zorganizovať online kultúrne podujatia, zamerané na kultúru pre znevýhodnených. Zámerom je totiž sprístupniť umenie nie len širokej verejnosti ale aj takým skupinám, ktoré nemajú toľko možností sa k nemu dostať. Preto sú mnohé tlmočené napríklad do posunkového jazyka, alebo vysielané v detských domovoch. Ideovo sa program v prvom rade venuje najmä témam ako sú: rodina či výchova detí a tiež boj proti násiliu a extrémizmu.

Zdroj: Akropola Kremnica

Myšlienka projektu NEŽI V BUBLINE, ŽI ONLINE je preto jasná a upozorňuje na fakt, že každý sme nejaký – sme rôzni a svet nie je len čiernobiela šachovnica. Je veľmi dôležité, najmä v dnešnej dobe, kedy máme odporúčané zdržiavať sa doma a nikam nevychádzať, aby sme sa aj napriek tomu neuzavreli do svojej pomyselnej bubliny, ale vnímali svet z rôznych pohľadov.

Organizátori projektu sú názoru, že živú kultúru nezastaví ani pandémia, a že ju skrátka predstavia svojím divákom prostredníctvom live prenosov. V novembri sa teda na Facebook stránke Akropola Kremnica odvysielala séria live streamov a to: prednáška o výchove detí, diskusia s autorom knihy Fašizmus Jakubom Drábikom, koncert mladého pesničkára Erika Žigmunda či scénické čítanie z knihy Kotleba.

Zdroj: Akropola Kremnica
Zdroj: Akropola Kremnica

V decembri sa môžete tešiť zväčša na divadelné predstavenia ako Teátro Neline s monodrámou Ja som Inna; Nové divadlo, ktoré uvedie svetoznámy príbeh Anna Franková; prvé profesionálne komunitné divadlo ľudí s mentálnym postihnutím, Divadlo z Pasáže so svojou hrou Posolstvo z inej planéty či Teater Komika a ich séria tzv. klauniád. Program bude doplnený o prednášku Ako dať deťom to, čo naozaj potrebujú? ale aj koncert pesničkára Martina Geišberga či jazzovej kapely Conquet. Jednoducho stačí na Facebook stránke zadať Akropola Kremnica a sledovať live streamy z pohodlia domova, a to pravidelne každú stredu a sobotu.

Spríjemnite si čakanie na Vianoce sledovaním online živej kultúry a hlavne: Nežite v bubline!

Neži v bubline: Program
1
Galéria
Zdroj: Akropola Kremnica

www.facebook.com/…polaKremnica
www.akropolakremnica.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Akropola Kremnica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM