Jakub Tílesch Rôzne

Ako to včera vyzeralo v Šášovskom Podhradí?

Pretrvávajúce dažde spôsobili problémy v obci Šášovské Podhradie v okrese Žiar nad Hronom. Podľa primátora Žiaru nad Hronom Ivana Černaja bola včera obec kompletne zaliata.

Celý povrch vozovky asi v dvoch tretinách obce zaplavila voda, bahno a nánosy. Podľa slov hovorcu mesta Žiar nad Hronom Martina Baláža už táto situácia neplatí. „Do obce sa už dá dostať,“ podotkol. „Padlo toľko vody, že tá hora to už nedokázala zadržať a stieklo to. Každý, kto je pod úrovňou potoka, je vlastne zatopený,“ podotkol občan Martin Piatrik.

Primátor mesta Ivan Černaj predpoludním operatívne zvolal krízový štáb, pre postihnuté územie vyhlásil 3. stupeň povodňovej aktivity. Mesto je podľa jeho slov pripravené kedykoľvek zasiahnuť. Problémy podľa jeho slov voda spôsobila aj v časti Píla v okolí potoka Rudnica.

Problémy hlásia aj ďalšie obce v Žiarskom a Žarnovickom okrese. Pre spomínané okresy vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu 2. stupňa pred búrkami. „S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 – 60 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 24 – 28 m/s,“ upozorňujú meteorológovia. Zároveň platí pre spomínané územie 2. stupeň výstrahy pred možným vznikom prívalových povodní.

Zdroj: TASR Foto: TASR, /mak/ video: Žiar24

Ako to včera vyzeralo v Šášovskom Podhradí?
1
Galéria
Sasov potopa
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM