Jakub Forgács Rôzne

Ako sa nakrúcalo s Nasťou Kuzminovou či Vladom Moravčíkom? Kuloárne info z výroby Happy videa

Fenomén v podobe tvorby videoklipu k hitu Happy od Pharrella Williamsa dorazil pod Urpín hneď dvojnásobne. Pozrite sa, ako v meste vznikalo druhé šťastné video, plné veselých Banskobystričanov a čo všetko sa počas jeho natáčania udialo.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa nakrúcalo s Nasťou Kuzminovou či Vladom Moravčíkom? Kuloárne info z výroby Happy videa
Zdroj: Dnes24.sk

Krásy nášho mesta ste si posledných pár dní mohli užiť hneď v dvoch šťastných videách, ktoré zachytávajú najkrajšie miesta v Banskej Bystrici a blízkom okolí plné veselých ľudí. O tom, ako sa natáčalo prvé z nich, sme vás už informovali. Vyspovedali sme pre vás aj autora druhého bystrického „happy“ videa, v ktorom sa okrem desiatok šťastných Banskobystričanov mihli aj známe osobnosti ako viceprimátorka Čižmárová, zlatá biatlonistka Kuzminová, hokejista Bambúch, bojovník Moravčík, či akordeonista Červienka.

Problémy narobilo aj počasie

„Keď som videl klipy, ktoré vznikajú, vôbec ma to nechytilo a povedal som si, toto by som netočil. Nejako postupom času sa to zmenilo, ale nezačal som hneď natáčať. Najskôr som robil iný klip,“ povedal na úvod Miroslav Moravčík, autor druhého bystrického šťastného videa. Ako spomenul, príprava klipu mu trvala dva týždne aj so strihaním. „Mnohé som už ani nestihol natočit, nemal som na to nakoniec čas. Zlyhali niektoré zábery dominánt Banskej Bystrice, napríklad nešla fontána a podobne,“ pokračoval autor, ktorému posledné dni nakrúcania kazil aj dážď.

Pre Moravčíka neboli vraj až tak podstatné tance, ako samotný význam prekladu slova happy, čiže šťastný. „Natáčal som sám, čo bolo veľmi náročné. Za tými ľuďmi, ktorých som počas nakrúcania stretol, je mi už aj smutno. Nasmiali sme sa až – až,“ spomenul a doplnil, že veľmi ochotne mu pózovali naše známe osobnosti, nikto ponuku neodmietol. „Musím však za pomoc poďakovať mnohým ľuďom, sám by som ten klip asi nezvládol,“ podotkol.

Bystrické osobnosti sršali spontánnosťou

„Nasťa Kuzminová bola veľmi zlatá a ochotná. Opýtal som sa jej, či môže urobiť niečo v klipe, keďže ju Bystričania milujú, trebárs pusinky. Len sa usmiala a automaticky zapózovala, poslala pusy,“ pokračoval Moravčík, ktorý spomenul, že scéna sa nachádza v závere videa, kde potom ukáže na vežu. „Na mieste som z nej mal zimomriavky, bola perfektná,“ dodal.

Ako pokračoval, hoci povedal bojovníkovi Vladovi Moravčíkovi, že nemusí tancovať, že stačí aj niečo z jeho športu, ten v sebe tiež nezaprel spontánnosť. „Hneď začal tancovať. Je to veľmi príjemný a veselý chlap. Sme vlastne aj blízka rodina,“ prezradil. Chybu podľa jeho slov nemal ani akordeonista Michal Červienka. Keď sme ešte rozmýšľali nad miestom točenia, vyšiel na auto a povedal mi, aby som mu podal harmoniku, dodal s úsmevom Moravčík, ktorý zámerne natáčal aj pri podchode pri zimnom štadióne, aby bolo vidieť nápis „Mám rád svoje mesto“.

Banská Bystrica je HAPPY už po druhýkrát: Pozrite si ďalšie šťastné video z nášh
1
Galéria
Banská Bystrica je HAPPY už po druhýkrát: Pozrite si ďalšie šťastné video z nášh
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM