Správy Samospráva

Ako majú utečenci z Ukrajiny fungovať v Bystrici? Pomocnú ruku podajú dobrovoľníci aj nemocnice

Na informačné stretnutie prizvali zástupcov detskej nemocnice, centra dobrovoľníctva, cudzineckej polície, úradu práce i Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Ako majú utečenci z Ukrajiny fungovať v Bystrici? Pomocnú ruku podajú dobrovoľníci aj nemocnice
5
Galéria

Banskobystrická samospráva privítala v pondelok v historickej radnici ukrajinské matky s deťmi, ktoré utiekli pred vojnovým konfliktom a našli dočasný domov v meste pod Urpínom. Cieľom bolo poskytnúť všetky dôležité informácie z oblasti sociálneho zabezpečenia, zdravotníctva, zamestnania, školstva, psychologickej pomoci či voľnočasových aktivít. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Pomoc v cudzom meste

„Chceme byť ukrajinským susedom nápomocní. Je dôležité, aby mali pocit, že sú medzi priateľmi, aj keď sa ocitli v úplne cudzom meste,“ uviedol primátor Ján Nosko.

Na informačné stretnutie prizvali zástupcov detskej nemocnice, centra dobrovoľníctva, cudzineckej polície, úradu práce i Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Banskej Bystrici.

Ako utečencom pomôžu dobrovoľníci, nemocnice či krízová linka, sa viac dozviete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Matky s deťmi z Ukrajiny sa dozvedeli, ako existovať v Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM