Jakub Forgács Správy Samospráva

Ako by sa mal rozvíjať šport v Bystrici? Mesto chce poznať názory ľudí

Mesto pripravuje Koncepciu rozvoja športu a zaujíma sa o názor obyvateľov a športových klubov. Ako sa môžu vyjadriť?

Ilustračný obrázok k článku Ako by sa mal rozvíjať šport v Bystrici? Mesto chce poznať názory ľudí
Zdroj: TASR

Banská Bystrica je mestom športu a olympijských víťazov. V roku 2017 niesla titul Európske mesto športu a v roku 2022 bude hostiť najväčšie športové podujatie, aké sa kedy na Slovensku konalo – Európsky olympijsky festival mládeže EYOF 2022. „Na to, aby sa šport uberal v Banskej Bystrici správnym smerom aj v budúcnosti, potrebuje samospráva poznať názory obyvateľov, športovcov a športových klubov a organizácií, ktoré v našom meste pôsobia. Všetky zmysluplné návrhy budú zapracované do vznikajúcej Koncepcie rozvoja športu,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Čo je cieľom?

Súčasťou prípravy Koncepcie rozvoja športu v meste Banská Bystrica do roku 2027 sú podľa slov hovorkyne mesta aj participatívne metódy ꟷ dotazníkové prieskumy pre rôzne záujmové skupiny, širokú verejnosť, odbornú verejnosť, akademickú obec, poradné skupiny a pod. „Odpovede získané v prieskume pomôžu samospráve zistiť, na ktoré oblasti by sa mala Banská Bystrica zamerať, aby boli podmienky pre výchovu nových olympionikov a účastníkov ďalších, nielen vrcholových súťaží, čo najlepšie,“ pokračovala Marhefková.

„Cieľom prieskumu je zistiť potreby športových a záujmových organizácií v jednotlivých oblastiach športu. Koncepcia športu nášho mesta pomôže rozšíriť ponuku a kvalitu služieb športu, ktoré zabezpečuje mesto a ďalší poskytovatelia, zlepšiť kvalitu športovej infraštruktúry, organizačného zabezpečenia a športových podujatí. Veríme, že odpovede obyvateľov nám pomôžu zmapovať potreby v jednotlivých lokalitách, v oblastiach voľnočasových aktivít, rekreačného športu a športu pre všetkých,“ objasňuje koordinátorka športovej koncepcie, vedúca oddelenia športu MsÚ Dana Cibuľková.

Ako spomenula Marhefková, samospráva okrem obyvateľov a športových klubov plánuje osloviť aj riaditeľov škôl, poslancov mestského zastupiteľstva a členov odborných komisií MsZ.

Výsledkom prieskumu bude aj pasportizácia športových ihrísk na území mesta, ktorá bude zaznamená v digitálnej mape mesta Banská Bystrica.

Ďalšie aktuálne správy

Ako sa môžete vyjadriť?

„Ďakujeme všetkým za ochotu a spoluprácu pri získavaní informácií. Pri vypĺňaní voľte odpovede tak, aby čo najviac zodpovedali vašim predstavám. Odpovede by mali inšpirovať k prijatiu opatrení smerujúcim k zvýšeniu kvality športových služieb, infraštruktúry a športového organizačného prostredia, v ktorom žijete,“ dopĺňa Dana Cibuľková.

„Formulár je možné vypĺňať v termíne do 31. mája 2021. V prípade, že obyvatelia nemajú možnosť vyplniť formulár elektronicky, bude k dispozícii na Klientskom centre MsÚ Banská Bystrica,“ dodala Marhefková.

V priloženej fotogalérii nájdete aj aktuálne zábery rozkvitnutých kvetinových záhonov v Bystrici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Bystricu skrášľujú rozkvitnuté kvetinové záhony
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM