Jakub Forgács Rôzne

Ako bojujú bystrickí vodiči s horúčavami? Namiesto auta bicykel aj šoférovanie s handrou v ruke

Posledné dni priniesli aj do nášho mesta výrazné oteplenie. Veľké výkyvy teplôt nevplývajú iba na ľudí vonku, ale aj za volantom ich auta. Oslovili sme preto niekoľkých šoférov, ktorí nám povedali, ako sa pred teplom bránia...

Ilustračný obrázok k článku Ako bojujú bystrickí vodiči s horúčavami? Namiesto auta bicykel aj šoférovanie s handrou v ruke
Foto: Zuzana Jakubičková

Mnohí z nás sú radi, že aj do nášho mesta konečne prišlo leto, ale extrémne teploty nás vedia potrápiť. „Moje auto má našťastie klimatizáciu, takže s teplom v ňom až taký problém nemám. Napriek tomu si rád otvorím okienko, vyložím ruku, pustím dáku letnú hudbu a na oči si nasadím pilotky. Horšie je to vtedy, keď z auta musím vystúpiť,“ priznal sa Jozef z Banskej Bystrice, ktorý sa aj kvôli vysokým teplotám v najbližších dňoch pôjde schladiť na hory.

Nie každý má však auto vybavené klimatizáciou, a preto občas treba použiť aj iné finty. „Keďže má mám staršie auto bez klímy, mám všetky okná pootvárané a vystrčím ruku von, aby ma prefukovalo,“ priznal sa Michal zo Seliec. Hoci vie, že tým zvyšuje spotrebu svojho auta, nemá veľmi na výber. „Občas šoférujem aj s handrou v ruke, aby som sa nepopálil na volante a keď idem na dlhšiu cestu, musím použiť aj krém na ruky,“ dodáva Michal.

Našli sa však aj vynaliezavejší ľudia, ktorých teplo od jazdy autom odradí. „Síce jazdím rada a teplé počasie si užívam, ale niekedy sa to v mojom čiernom aute nedá vydržať a tak radšej sadám na bicykel,“ povedala Andrea z Banskej Bystrice, ktorá kvôli horúčavám uprednostní prevetranie sa na čerstvom vzduchu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM