Michal Majer Rôzne

Akadémia umení a knižnica budú spolupracovať

Riaditeľka banskobystrickej Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK) Oľga Lauková a rektor Akadémie umení v Banskej Bystrici (AU BB) Matúš Oľha podpísali dnes zmluvu o spolupráci na trojročné obdobie. Zámerom spolupráce oboch inštitúcií je prezentácia výsledk

Vysoká škola a ŠVK majú podľa ich predstaviteľov viaceré spoločné záujmy, poslanie a zodpovednosť pri šírení kultúrneho dedičstva a hodnôt a tiež v oblasti výchovy a vzdelávania. Partneri sa dohodli na spolupráci kvôli efektívnejšiemu využívaniu odborníkov pôsobiacich v obidvoch inštitúciách, ako aj materiálnych prostriedkov. A to pri realizácii prezentácií študentov a vysokoškolských učiteľov AU BB v ŠVK na podujatiach pripravovaných školou i knižnicou.

„ŠVK poskytne priestory pre skúšky a predstavenia, koncerty a prezentáciu umeleckej tvorby študentov a vysokoškolských učiteľov formou výstav a tiež pri spoločných aktivitách, akými sú semináre, konferencie a sympóziá,“ konštatovala Lauková. Oľha doplnil, že študenti a učitelia sa zapoja do akcií organizovaných ŠVK sprievodným programom, organizovaním výstav, hudobných a speváckych vystúpení, divadelných predstavení a podobne. Pomôžu napríklad tiež pri príprave pravidelných podujatí z cyklu Osobnosti v ŠVK.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM