Jakub Forgács Správy

Aká má byť budúcnosť Medeného hámra? Bystričanom predstavia výsledky výskumu

Správu vo forme verejnej prezentácie predstavia cez online prenos na sociálnych sieťach. Kedy a kde?

Ilustračný obrázok k článku Aká má byť budúcnosť Medeného hámra? Bystričanom predstavia výsledky výskumu
Foto: Martin Dubovský

Nové využitie areálu, ktorý bol sídlom významného metalurgického podniku na spracovanie medi, sa mesto Banská Bystrica rozhodlo nájsť spolu s verejnosťou. Participatívny proces spustili v spolupráci s Občianskym združením ZA! Medený hámor, v júli tohto roka. Na realizáciu oslovila samospráva skúsené architektky a sociologičky z kolektívu Spolka. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Za účasti verejnosti

„Som rád, že sa nám podarilo odštartovať zámer revitalizácie Medeného hámra, a to práve participatívnym procesom s obyvateľmi nášho mesta. Verím, že ich podnety nám pomôžu definovať zámer tejto národno-technickej pamiatky, ktorá je veľmi úzko spojená s históriou nášho mesta,“ hovorí primátor Ján Nosko.

„Zainteresovanie verejnosti na príprave materiálov smerujúcich k realizácii revitalizácie areálu Medeného hámra považujeme za veľmi dôležité. V budúcnosti by mal Medený hámor tvoriť jeden z dôležitých kultúrnych a spoločenských priestorov mesta. Predurčuje ho k tomu historická hodnota, ako aj poloha v blízkosti amfiteátra, areálu Slovenka s jednoduchým prístupom do centra Banskej Bystrice,“ dopĺňa Stanislav Mičev, predseda pracovnej skupiny Za záchranu Medeného hámra.

O tom, kedy a ako prebehne prezentácia správy o výsledkoch výskumu, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM