Jakub Forgács Správy

Aj v detskej nemocnici už povolili návštevy: Treba však dodržať tieto podmienky

Opatrenia sa uvoľňujú a v nemocniciach sú opäť povolené návštevy. S čím však treba počítať v tej bystrickej?

Ilustračný obrázok k článku Aj v detskej nemocnici už povolili návštevy: Treba však dodržať tieto podmienky
3
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

S účinnosťou od 03.06.2020 od 12:00 hod. sú návštevy na klinikách, ako aj denné pobyty sprevádzajúcich osôb na klinikách Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Banská Bystrica opätovne povolené za dodržania nasledovných podmienok. Informuje o tom nemocnica na svojej facebookovej stránke.

  1. Návštevy hospitalizovaných pacientov sú možné len v čase návštevných hodín, t.j. 14:00 – 18:00 hod. na II. DK SZU, KDCH SZU a KPOH SZU. Na II. KPAIM SZU v čase 14:30 – 17:00 hod.
  2. V rovnakom čase je možné pripustiť návštevu maximálne dvoch osôb pacienta. Výnimky je možné pripustiť z dôvodov hodných zreteľa, napr. v prípade, ak navštevujúci potrebuje podporu a sprievod alebo pri paliatívnom sprevádzaní v terminálnom štádiu ochorenia.
  3. Návšteva si chráni dýchacie cesty rúškom, vykoná hygienu rúk dezinfekčným prostriedkom.
  4. Návšteva mobilných pacientov, ktorí môžu opustiť lôžko sa uskutoční v priestoroch návštevných hál na 2. alebo 3. NP. Návšteva imobilných pacientov, resp. pacientov, ktorí nemôžu opustiť lôžko, je povolená priamo na izbe pacienta.
  5. Návštevníkom s príznakmi akútneho respiračného ochorenia, teploty, nebude povolený vstup do nemocnice. Rovnako sa návšteva nepovoľuje osobám chorým alebo podozrivým z ochorenia COVID-19 a osobám podliehajúcim karanténnym opatreniam v súvislosti s ochorením COVID-19 – výnimkou je paliatívne sprevádzanie v terminálnom štádiu ochorenia.
  6. Deťom do 15 rokov nie je povolený vstup do nemocnice za účelom návštevy.
  7. Po každej návšteve je vykonaná dezinfekcia dotykových plôch, t.j. plôch ktorých sa dotýkajú ruky (vrátane kľučiek dverí), a to prostriedkom s virucídnym účinkom.
  8. Evidencia osôb navštevujúcich pacienta je zabezpečená v triediacich kontajneroch pre prípad následného epidemiologického vyšetrovania. Do knihy návštev bude zaevidované meno a priezvisko, adresa trvalého pobytu, telefonický kontakt, informácia o príznakoch akútneho respiračného ochorenia a teplote (zapíše sa „áno“ alebo „nie“), dátum a čas vstupu do nemocnice, názov kliniky a meno a priezvisko pacienta. Zoznam návštev je uchovávaný po dobu 3 týždňov.

Ako ďalej informuje nemocnica, uvedené bolo prijaté na základe Opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR pri ohrození verejného zdravia č. OLP/4593/2020 zo dňa 03.06.2020, vzhľadom na zlepšenie epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 v SR a výraznému zníženiu rizika ohrozenia života.

Foto: ilustračné

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica
3
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM