Jakub Forgács Rôzne

Aj takéto mená dostali bábätká v Bystrici: Danniyah, Levente, Maik a to nie je ešte všetko!

Niekoľko malých novorodencov narodených v roku 2015 v Banskej Bystrici bude svojich menovcov hľadať medzi rovesníkmi len veľmi ťažko. Niektorí rodičia vybrali totiž pre svoje potomstvo zopár vskutku netradičných krstných mien. Veď posúďte sami.

Ilustračný obrázok k článku Aj takéto mená dostali bábätká v Bystrici: Danniyah, Levente, Maik a to nie je ešte všetko!
Zdroj: TASR

Prednedávnom sme vám priniesli článok o prvom bábätku narodenom v novom roku v banskobystrickej nemocnici. Rodičia mu dali meno Alex. Rebríčku mien, ktoré si rodičia pre svoje ratolesti vyberali v roku 2015 v Banskej Bystrici najčastejšie, kraľuje Ema (20 detí), ale do top desiatky sa dostali aj ďalšie klasickejšie mená, ako Zuzana, Kristína či Michaela. Jednotkou medzi chlapcami je meno Michal (25 detí). V rebríčku sa však nachádzajú aj typické slovenské mená, ako Adam, Tomáš či Ján.

Rodičia však aj minulý rok vymýšľali pre svoje malé ratolesti všelijaké krstné mená. My sme zisťovali, s akými netradičnými sa stretli počas roku 2015. Pozrite si prehľad tých, ktoré sa medzi TOP desiatku najčastejšie používaných mien u nás rozhodne nedostanú. Viac už nám prezradili na Matričnom úrade a ohlasovni pobytu.

„Počas minulého roka v našom meste pribudli obyvateľky ako Danniyah, Tamia, Anouk, Leandra, Sanja, Amína, Ann a Dorotya. Prekvapili však aj chlapci, medzi ktorými sa našli aj deti s menami Rock, Leroy, Levente, Natanael, Lionel, Tristan, Marcus a Maik,“ uviedla Marta Čellárová, vedúca oddelenia Matričného úradu a ohlasovne pobytu.

Čítajte tiež:

Hrdí sa práve takým aj vaše dieťa? Pozrite si TOP 10 mien bystrických novorodencov

Toto je on: Prvým Banskobystričanom roku 2016 sa stal malý Alex

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM