Tlačové správy

Aj škola na Bakossovej sa dočká rekonštrukcie

Rozhodlo o tom bystrické mestské zastupiteľstvo na návrh poslanca Mariána Hlaváča. Pôjde o kompletnú výmenu okien z program teplárenskej spoločnosti STEFE rovnako, ako sa to počas prázdnin udialo na ďalších 7 základných školách v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Aj škola na Bakossovej sa dočká rekonštrukcie
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Peter Gogola spolu prednostom mestského úradu Miroslavom Rybárom základnú školu Bakossova, ktorá bola pôvodne určená na vyradenie zo siete mestských škôl, totiž nezaradili do energetického projektu výmeny okien na mestských základných školách. „Keďže sme Bakossku napokon udržali medzi ostatnými mestskými školami, nemôže zostať bez výmeny okien, ktoré sa nedávno vymenili na ostatných základných školách. Preto som navrhol doplniť ju do programu STEFE, aby neboli ukrátení o lepší komfort v tejto škole jej pedagógovia ani žiaci,“ uviedol poslanec Marián Hlaváč.

”Som rád, že sa aspoň školu Jána Bakossa podarilo zachrániť, keďže som aj za jej záchranu bojoval a prirodzene, teraz plne podporujem jej opravu,” doplnil Marcel Pecník.

Poslanec JánŠabo k tomu dodáva: „Som rád, že návrh môjho kolegu Hlaváča podporili poslanci naprieč politickým spektrom. Je to užitočná a správna vec, pretože ZŠ Bakossova nemohla zostať aj keď dodatočne osamotená oproti ostatným školám bez tejto potrebnej investície.“

Okrem toho zastupiteľstvo schválilo aj financie na výmenu schátraných vchodových dverí na ZŠ Bakossova. Obidve investície by sa mali vykonať ešte do konca tohto roka.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlacovej správy.

Aj škola na Bakossovej sa dočká rekonštrukcie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM