Michal Majer Rôzne

50. ročník Horehronských hier zožal úspech

Štadión SNP na bystrických Štiavničkách bol včera dejiskom už 50. ročníka Horehronských hier v atletike žiakov a žiačok. Akcie sa zúčastnili športovci z Banskobystrického samosprávneho kraja, ale aj súťažiaci z krajín V4.

Súťaže sa zúčastnili žiaci základných a stredných škôl vo veku od 13 do 16 rokov. Zoradení boli do kategórií mladší a starší žiaci a súťažili v klasických atletických disciplínach ako beh na 60, 300, 600, 800 či 1500 metrov, chôdza na 1000 metrov, skok do výšky, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou, vrh guľou a štafeta na štyrikrát 60 metrov. Každá z krajín V4 mala v súťaži po 15 pretekárov.

Okrem zástupcov z Banskej Bystrice sa Horehronských hier zúčastnili aj pretekári zo Zvolena, Žiaru nad Hronom, Žarnovice, Banskej Štiavnice, Veľkého Krtíša, Lučenca či Rimavskej Soboty. Podujatie zorganizoval Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci s mestom, domácim Športovým gymnáziom, Olympijským klubom Banská Bystrica a Vojenským športovým centrom Dukla. Cieľom akcie bolo pestovať v mladých ľuďoch vzťah ku športu a pohybovým aktivitám, ako aj dôstojne osláviť polstoročie existencie Horehronských hier v atletike žiakov a žiačok.

moo

50. ročník Horehronských hier zožal úspech
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM