Tlačové správy

5 užitočných rád, vďaka ktorým budete čítať viac

S dobrou knihou v ruke v MHD či vo vlaku každý vyzerá akosi učenejšie a rokmi sa potvrdilo, že čítanie nikdy nevyjde z módy... No ľudia čítajú hlavne kvôli iným dôvodom: pri knihách si oddýchnu, dozvedia sa niečo nové a prežívajú životy obľúbených hrdinov.

Ilustračný obrázok k článku 5  užitočných rád, vďaka ktorým budete čítať viac
19
Galéria
Zdroj: Martinus.sk

V uponáhľanej dobe (ktorá sa stáva argumentom snáď na všetky menšie či väčšie prehrešky) je čoraz ťažšie nájsť si čas na čítanie.
Inšpirujte sa preto jednoduchými radami, ako viac čítať:

1. Odložte telefón

Prvá rada nad zlato. Nikto vás nenúti schovať telefón pod lavicu ako v škole. Na sociálnych sieťach však ľudia strávia v priemere až dva celé dni v mesiaci. Vyskúšajte napríklad po večeroch namiesto telefónu pozerať na stránky kníh.

2. Vytvorte si z čítania rituál

Vychutnajte si popri čítaní napríklad dobrý koláč, kávu, pekný výhľad z terasy, pustite si obľúbenú hudbu. Čítanie dokonca skutočne zlepšuje zdravie – pozrite si toto video.

3. Prečítajte si obľúbenú knihu z detstva

Ak neviete, s ktorou knihou začať, spomeňte si na knihy, ktoré ste zbožňovali ako dieťa! Pre niekoho je to Winnetou, verneovky či Harry Potter… Nikde nie je napísané, že dospeláci musia čítať len dospelácke knihy.

4. Urobte z toho hru

Mnohým pomáha, ak si zapisujú progres, vypisujú myšlienky z kníh a zdolávajú výzvy v počte v prečítaných kníh. Napríklad platforma Goodreads je určená výlučne pre knihy a ich čitateľov. (Na tejto sociálnej sieti môžete byť bez výčitiek závislí :) )

5. Vyberajte si knihy, ktoré vás bavia

Čítanie nie je upratovanie ani domáca úloha, na ktorú si musíte nájsť čas, inak bude zle. Vyberte sa do kníhkupectva, nechajte sa očariť peknou obálkou, začítajte sa do prvých strán a zabudnite sa v oddelení s vaším obľúbeným žánrom. V novom kníhkupectve Martinus v OC Terminal v Banskej Bystrici vám ochotne poradia sčítaní kníhkupci. Z ponuky tisícok skvelých kníh si určite vyberiete tú svoju a navyše si aj vychutnáte krásne prostredie, vytvorené špeciálne pre milovníkov čítania.

Navyše, počas prvých 4 dňoch otvorenia od štvrtka 21. septembra do nedele 24. septembra získate k nákupu špeciálne záložky s banskobystrickým motívom, zľavu 5 eur na novembrové a decembrové nákupy – a keď si vyberiete aspoň dve knižky, tak aj originálnu martinusácku tašku.

Pozrite si FOTO z nového kníhkupectva v našej galérii.

(PR správa) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

FOTO: Dobrá správa pre všetkých knihomilov: V Bystrici otvárajú svoju predajňu o
19
Galéria
Zdroj: Martinus.sk
Zdroj: Martinus.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM