Tlačové správy

30 rokov dozrievajú do krásy: Vychutnajte si slovenské tokaje ONLINE

Manželia Ostrožovičovci vybudovali za 30 rokov jednu z najúspešnejších slovenských vínnych značiek. Doprajte si aj po sviatkoch kvalitné vínko, ktoré Vám Ostrožovičovci ponúkajú už dlhodobo s rozvozom zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku 30 rokov dozrievajú do krásy: Vychutnajte si slovenské tokaje ONLINE
26
Galéria
Zdroj: Ostrožovič

V porevolučnom roku 1990 bol Ing. Jaroslav Ostrožovič prvým odvážnym mužom, ktorý začal podnikať na slovenskej strane Tokaja. Po ukončení Vysokej školy zemědělské v Lednici na Moravě sa rodák zo Slovenského Nového Mesta vrátil na Tokaj spolu so svojou manželkou, rodáčkou z Moravy, a pod rodičovským domom naplnil svoje tri malé súdky…Tak začala vznikať značka Ostrožovič.

Zdroj: Ostrožovič

Neľahké začiatky

Boli sme na Slovensku prví , ktorí objavili čaro tokajských odrôd FURMINTU, LIPOVINY a MUŠKÁTU ŽLTÉHO. Začali sme ich vyrábať ako ľahké, reduktívne, voňavé vína.

Ich krása vynikne až po správne načasovanej oberačke a po šetrnom spracovaní.

Kvalita sa rodí vo vinici. Je to starý pravdivý výrok“, hovorí Jaroslav Ostrožovič. Pokiaľ boli závislí na výkupe hrozna od drobných pestovateľov na Tokaji, boli to podľa ich slov ťažké časy.

Dnes, po rokoch intenzívnej roboty obrábajú 58 ha vlastných rodivých viníc systémom integrovanej produkcie, ktorá je šetrná k ľuďom, aj k prírode. „U nás nie je výnimkou, že hrozno je vo vinici ešte začiatkom decembra – podľa našej potreby a najmä, podľa Zákona vína,“ dodáva Ostrožovič.

Zdroj: Ostrožovič

Ocenené vína

Z produkcie Jaroslava Ostrožoviča môžeme spomenúť zopár tokajských lastovičiek, ktoré obleteli celý svet a vrátili sa domov ovenčené zlatými medailami. V roku 2020 získali aj takéto krásne ocenenia.

Na svetovej súťaži vín VINALIES INTERNATIONAL PARIS vo Francúzku, dosiahli vynikajúci úspech ZLATOU MEDAILOU za víno Tokaj cuvée, ľadové víno, Mystéria 2018.

V medzinárodnej súťaži TEXAS INTERNATIONAL WINE získal Furmint, hrozienkový výber, Saturnia 2018 veľkú zlatú medailu, ďalšie vína, a to Muškát žltý, cibébový, Saturnia 2018 a Lipovina, hrozienková, Saturnia 2018 získali na tejto súťaži zlaté medaile.

Strážené tajomstvá

V päť hektárovom areáli firmy vo Veľkej Tŕni vybudovali Ostrožovičovci celé zázemie pre cesty za vínom. Tokajský dom s päťsto metrov dlhou tufovou pivnicou ukrýva tajomstvá ich 30-tich rokov práce.

Tu strážia skvosty – fľašové putňové vína, ale aj mladé tokaje, ktoré zrejú v malých súdkoch a čakajú na svoj čas dospelosti.

Tajomné degustačné miestnosti, vínna sála aj školiaca miestnosť s audiovizuálnou technikou dodávajú komfort pre klientov a firmy, ktoré sa prídu do kľudných vôd Tokaja vyškoliť a po práci aj zabaviť, samozrejme, keď to už bude možné.

ONLINE s dovozom zadarmo

Po 30 rokoch každodennej práce zapustili Ostrožovičovci na Tokaji natrvalo svoje korene v tokajskej zemi a práca s hroznom a vínom je im radosťou.

Vína z ich produkcie môžete ochutnať jedným klikom na https://www.ostrozovic.sk/obchod/vino

Ostrožovič spol. s r.o.
076 82 Veľká Tŕňa 233, +421 908 996 040, odbyt@ostrozovic.sk
www.ostrozovic.sk
www.facebook.com/ostrozovic

Krásne víno vzniká z lásky
26
Galéria
Zdroj: Ostrožovič

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Ostrožovič
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM