Monika Obrtalová Rôzne

15. apríla už 15. krát!

Už zajtra, v piatok 15. apríla, budete môcť v uliciach Banskej Bystrice stretnúť dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí vás oslovia, aby vám pripli narcis – kvet symbolizujúci Deň narcisov, ale zároveň symbolizujúci spolupatričnosť a pomoc v boji p

Pripnutím narcisu na svoj odev podporíte myšlienku Dňa narcisov – jedinej verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine. Ak prispejete i finančne, akýkoľvek Váš dobrovoľný finančný príspevok umožní Lige proti rakovine realizovať projekty a programy na financovanie ňou organizovaných a plne hradených programov a projektov určených onkologickým pacientom, na vzdelávanie a prevenciu, ale aj na podporu klinických a výskumných projektov.

Pred 15-timi rokmi začal Deň narcisov ako malá zbierka, dnes sa spoluorganizátori Ligy proti rakovine počítajú na stovky. Ich spektrum je veľmi široké a rôznorodé: materské, základné stredné i vysoké školy, skautské oddiely, mestské a obecné úrady, spolky Slovenského červeného kríža, nemocnice a zdravotnícke zariadenia, rôzne záujmové kluby a združenia, organizačné zložky Ligy proti rakovine a jednotlivci pomáhajúci pri organizačnom zabezpečení. V tomto roku sa do Dňa narcisov zapojí 667 spoluorga­nizátorov. Okrem toho do ulíc vyrazí aj 16 114 dobrovoľní­kov. V rámci nášho regiónu zbierku realizuje onkologické oddelenie Fakultnej NsP F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici a dobrovoľníci stredných a vysokých škôl v Banskej Bystrici, Brezne a Zvolene, klub Viktória a skauti.

Deň narcisov je možné podporiť viacerými spôsobmi:

  1. dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,
  2. dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 15. apríla 2011,
  3. zaslaním prázdnej SMS* na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 4. do 18. apríla 2011.
  • Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS

zákazníkovi nespoplatňujú.

Zdroj: lpr.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM