Michal Majer Rôzne

10 najzaujímavejších mien "pod čiarou"

Komunálne voľby priniesli aj prekvapenia. Do mestského parlamentu boli zvolené nečakané mená a naopak, pred jeho bránami ostalo množstvo kandidátov, ktorí sú známi z verejného alebo politického života. Vybrali sme 10 kandidátov, ktorí "pod čiaro

Ing. arch. Stanislav Mika – SDKÚ – DS, SaS, KDS – 836 hlasov Prvý porevolučný primátor Banskej Bystrice, ktorý v komunálnych voľbách v roku 1990 kandidoval ako nezávislý. Na získanie mandátu v mestskom zastupiteľstve mu chýbalo 14 hlasov.

Miroslav Belička – Ľudová strana Naše Slovensko – 295 hlasov Podnikateľ, ktorý je Banskobystričanom známy nepriamo prostredníctvom transparentu na Urpíne, na ktorom tento kadidát do mestského zastupiteľstva propagoval svoju firmu, ale aj kandidáta na primátora a poslanca Mariana Kotlebu. Na získanie mandátu v mestskom zastupiteľstve mu chýbalo 399 hlasov.

Mgr. Radoslav Lukaj – SDKÚ – DS, SaS, KDS – 313 hlasov Za primátorovania Ivana Saktora bol prednostom Mestského úradu v Banskej Bystrici. Vo svojej funkcii strávil viac než rok, po ňom sa vedenia úradu chopili ďalší dvaja prednostovia. Na získanie mandátu v mestskom zastupiteľstve mu chýbalo 86 hlasov.

Martin Poljovka – SMER – SD, SNS, ĽS – HZDS – 263 hlasov Futbalista, hráč Dukly Banská Bystrica. Okrem nej hrával aj osem a pol roka v Spartaku Trnava. Na získanie mandátu v mestskom zastupiteľstve mu chýbalo 136 hlasov.

doc. Ing. Jozef Medveď PhD. – SMER – SD, SNS, ĽS – HZDS – 399 hlasov V rokoch 2009 až 2010 minister životného prostredia Slovenskej Republiky, v súčasnosti prorektor pre SR Bankovního institutu vysoká škola Praha. Na získanie mandátu v mestskom zastupiteľstve mu chýbalo 124 hlasov.

Ing. Zdenko Haring – Nezávislý kandidát – 1 207 hlasov Bývalý hlavný kontrolór mesta a kandidát na primátora. Tesne pred komunálnymi voľbami sa vzdal svojej kandidatúry v prospech Petra Gogolu, ktorý nakoniec zvíťazil. Na získanie mandátu v mestskom zastupiteľstve mu chýbalo 81 hlasov.

Mgr. Miroslav Rybár – Nezávislý kandidát – 1 091 hlasov Bystrický Superman, dlho fiktívna postavička, ktorá prostredníctvom novín kritizovala viaceré kroky bývalého primátora Ivana Saktora a mestského zastupiteľstva. Pred voľbami táto postava odhalila svoju totožnosť – išlo o miestneho podnikateľa. Miroslav Rybár sa v komunálnych voľbách postavil za Petra Gogolu. Na získanie mandátu v mestskom zastupiteľstve mu chýbalo 197 hlasov.

Mgr. Marek Modranský – Nezávislý kandidát – 1 057 hlasov Člen predstavenstva Dopravného podniku mesta Banská Bystrica a riaditeľ dopravného úseku SAD Zvolen. Na získanie mandátu v mestskom zastupiteľstve mu chýbalo 231 hlasov.

Mgr. Marian Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – 1 050 hlasov Volebný líder Ľudovej strany Naše Slovensko. Kontroverzne vnímaný kandidát, ktorý obsadil v sobotňajších komunálnych voľbách 3. miesto v hlasovaní o novom primátorovi a poslanecký mandát mu ušiel len o 43 hlasov.

Róbert Kazík – Nezávislý kandidát – 410 hlasov Známy spevák piesní, ktoré sú obľúbené najmä u staršej generácie. V minulom volebnom období zastával post viceprimátora mesta. Do nového zastupiteľstva sa však nedostal – chýbalo mu k tomu až 683 hlasov.

gr

Ospravedlňujeme sa Miroslavovi Beličkovi za uvedenie nepravdivej informácie v článku TOP 10 najzaujíma­vejších mien pod čiarou:

„Miroslav Belička je Banskobystričanom nepriamo známy prostredníctvom kontroverzného transparentu na odlesnenom pozemku na Urpíne, na ktorom tento kandidát do mestského zastupiteľstva propagoval svoju firmu, ale aj kandidáta na primátora a poslanca Mariana Kotlebu.“

Oprava: Predmetný pozemok je vedený na liste vlastníctva ako zastavané plochy, nádvoria a záhrady, teda nie ako trávnatý alebo lesný porast, nemohlo teda dôjsť k odlesneniu daného pozemku, nakoľko lesný porast tam predtým nebol. Otázky ohľadom tohto pozemku ako aj umiestnených transparentov boli vyriešené a nebolo zistené porušenie zákona spomínanou osobou.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM