Monika Obrtalová Rôzne

Základnú školu v Selciach čaká rekonštrukcia

Kompletná rekonštrukcia základnej školy v Selciach v okrese Banská Bystrica pohltí viac ako 400 tisíc eur. Tamojší obecný úrad získal väčšinu finančných prostriedkov z európskych fondov a približne 20 tisíc eur doplatí z vlastných zdrojov.

„Školu navštevuje vyše 200 detí zo Seliec, banskobystrickej miestnej časti Senica, ale aj zo susedných obcí Priechod a Baláže. S rekonštrukciou objektov sme už začali, jej ukončenie je naplánované do konca júna budúceho roku. Tento termín však po dohode s dodávateľmi prác chceme skrátiť,“ povedala starostka Seliec Božena Zázrivcová.

Najrozsiahlejšou rekonštrukciou prejde hlavná budova školy. Celý objekt zateplia a vymenia na ňom okná a dvere. Kompletne v ňom zrekonštruujú sociálne a hygienické zariadenia a podlahu. Pribudne aj takzvaný schodolez, zariadenie pre imobilných a menej pohyblivých žiakov. Terajšiu plechovú krytinu na streche nahradia novou, obalenou plastom. Komplete zrekonštruujú aj kotolňu i celý vykurovací systém.

Prednedávnom sa Obecnému úradu v Selciach podarilo získať od Ministerstva financií Slovenskej republiky 5000 eur na výmenu okien na kultúrnom dome. Rovnakú sumu im poskytlo aj Ministerstvo pôdohospodárstva na úpravu zelene v obci. Revitalizácia centrálnej zóny stála obec viac ako 700 tisíc eur, no vďaka eurofondom sa im podarilo uhradiť vyše 673 tisíc eur.

Zdroj: TASR Foto: ZŠ Selce

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM