Ivana Kováčiková Kultúra

Za zábavou netreba chodiť ďaleko. NAJ letné víkendové tipy pre Bystričanov

Po pracovnom týždni vždy dobre padne oddych. A ak ešte nemáte plány na víkend, radi vás navnadíme na pár lákavých akcií z Bystrice a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Za zábavou netreba chodiť ďaleko. NAJ letné víkendové tipy pre Bystričanov
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

MINIS 3 DJS PARTY

8.7. 2016, Ministry of fun, Na Troskách 25

Zaručená zábava počas piatkovej noci? Navštívte najznámejší tanečný klub pod Urpínom, v ktorom sa počas Minis 3 DJs party predstavia DJs: DJ ELSY & DJ IZZY . Hosťom večera bude DJ EKG z Nitry.

LETNÁ BANSKÁ UNIVERZITA

8.7.- 9.7. 2016 od 8:00, Národná 7, Banská Bystica

Počas Letnej banskej univerzity môžu jej študenti nazbierať svoje vlastné geologické a banícke zážitky nad zemou, aj pod zemou. Jej program bude vyskladaný z rôznych prednášok, exkurzií, z nových faktov, vedomostí, chutí a stretnutí so zaujímavými lektormi vo vybraných stredoslovenských banských mestách.

DOWNHILL CUP 2016

9.7. 2016 od 9:00, Kúpele Sliač

V priestoroch Kúpeľov Sliač sa uskutoční už tretí ročník Downhill Cupu. Podujatie sa začne už o deviatej registráciou pretekárov. Súťažiť sa bude v kategóriách Full, Hard Tail, žiaci, ženy. V rámci sprievodného programu budete môcť vidieť trial show, enduro trial, testovanie e-bikov a bude pripravená aj dráha pre deti.

URPÍN FEST 2016

9.7.2016 o 10:00, Zimný štadión Banská Bystrica

Každý rok prináša Urpín fest aspoň jednu hudobnú skupinu veľkého svetového alebo česko – slovenského mena.Tohto roku na Urpín feste uvidíte v Banskej Bystrici svetovú legendu, škótsku punkovú skupinu The Exploited a mnoho iných hudobných hviezd.

FILMOVÝ KLUB SV Č.12

9.7. 2016 o 19:00, Klub SV, Kapitulská 8

Znovu si diváci budú môcť vybrať z piatich skvelých filmov. V ponuke sú filmové skvosty: Príbehy obyčajného šialenstva, Sólista, Slávici v klietke, Božie deti, Hostiteľ. Vstup je voľný.

STIGOŇÁK V HABAKUKOCH

9.7. – 10.7. 2016, Donovaly

V Habakukoch sa schádzajú strašidlá. Celodenný program pre deti aj dospelých vyplnený divadelnými predstaveniami, ukážkami tradičných remesiel, tvorivými dielňami a nebude chýbať ani mini zoo. Príďte zrelaxovať v Dobšinského rozprávkovom svete.

NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE

10.7. 2016 o 14:00,­Námestie SNP 4, Radvanská 27

Pre deti sú pripravené tvorivé dielne na dvoch miestach. V Thurzovom dome sa uskutoční tvorivá dielňa s Gabikou, zameraná na papierovú mozaiku. Tihányiovský kaštieľ pripravil program venovaný hmyzu. Môžte si pozriem hmyzí domček, dozviete sa na čo slúži a jeden, vhodný do záhrady či na balkón, si budete môcť aj vyrobiť.

JÚLOVÉ POTULKY MESTOM

10.7. 2016 o 14:00, Jakub

V mestskej časti Banskej Bystrice, v Jakube, sa budete môcť dozvedieť viac o Kostole svätého Jakuba a pripomeniete si 500. výročie od dokončenia jeho gotickej prestavby a vysvätenia. Sprievodcom júlového stretnutia milovníkov histórie bude Mária Martiniová.

FUTBALOVÝ TURNAJ O POHÁR STAROSTU OBCE

10.7. 2016 o 10:30, ihrisko Priechod

V nedeľu 10. júla sa uskutoční už 23. ročník futbalového turnaja O pohár starostu obce Priechod. Zahrajú si proti sebe mužstvá OFK Priechod 1950, FK Dukla Banská Bystrica, FMK Lokomotíva Zvolen a TJ Sokol Medzibrod. Občerstvenie bude zabezpečené v podobe baranieho a hovädzieho gulášu. Po skončení podujatia sa uskutoční diskotéka v prírode.

SÍDLISKOVÉ VEČERNÍKY

10.7., 24.7., 7.8. a 21.8.2016 o 17:00, podľa programu

Ani v roku 2016 nebudeme na sídliskách ukrátení o večernú dávku rozprávok. Priamo na sídliskách Radvaň, Fončorda, Podlavice a v centre mesta zažijeme rozprávky v podaní šikovných hercov. Najbližšiu nedeľu sa predstaví Divadlo Clipperton, s hrou Polepetko na sídlisku Radvaň, nad Tihanyiovským kaštieľom.

Čítajte tiež:

Kam za zábavou počas letných večerov? V Ľupči je o program postarané a zadarmo

Šermiari, sokoliari a turnaj ako v stredoveku. Pod Urpínom vyrastie rytiersky tábor

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM