Michal Majer Rôzne

Vyhlásili grantovú výzvu na podporu projektov mladých ľudí

Skupina mladých MaGNeT pri Komunitnej nadácii Zdravé mesto (KNZM) v Banskej Bystrici vyhlásila deviatykrát grantovú výzvu na podporu verejnoprospešných projektov mladých ľudí. Finančne ju zastrešuje Nadácia SPP a o podporu sa môžu uchádzať mladí ľudi

Cieľom je pomôcť pri realizovaní verejnoprospešných nápadov, a tým zlepšovať život ľudí v Banskej Bystrici, Zvolene a v ich okolí. „Žiadosti o finančnú podporu projektu môžu podať do 10. mája v sídle KNZM nadácie Zdravé mesto na Komenského ulici č. 21 v Banskej Bystrici, alebo poslať poštou. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 350 eur. Každý projekt musí žiadateľ pred jeho podaním osobne konzultovať. Uchádzať sa o podporu projektu môžu len neformálne skupiny minimálne troch ľudí, pričom jej vedúci zodpovedný za projekt musí mať minimálne 18 rokov,“ informovala Marta Šedivcová z KNZM.

Dodala, že granty sa neposkytujú na investičné náklady, stáže, výlety, študijné pobyty, štipendiá, odmeny, mzdové náklady a režijné náklady. Z programu MaGNeT môžu byť podporené napríklad projekty zamerané na úpravu okolia, zlepšovanie životného prostredia a na organizáciu kultúrnych a športových podujatí. Tiež na tvorivé dielne, výstavbu a opravu detských a športových ihrísk a podobne. Nápadom sa medze nekladú, stačí sa pokúsiť získať podporu pre projekt.

Skupina MaGNeT (mladí aktívni grantisti, nápaditý efektívny tím), vznikla v máji 2004 na základe anglického modelu Youthbank, zameraného na mladých ľudí, ktorí zároveň rozhodujú aj o podpore projektov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM