Iné športy

Vydarený rok plavcov bystrického Plaveckého kempu: PREHĽAD najväčších úspechov

Pod Urpínom nám vyrastá množstvo mladých talentov aj v plávaní. Dôkazom sú výsledky plavcov z Plaveckého kempu Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Vydarený rok plavcov bystrického Plaveckého kempu: PREHĽAD najväčších úspechov
15
Galéria
Zdroj: klub PKBB

Mladí plavci Plaveckého kempu Banská Bystrica (PK BB) tento rok úspešne reprezentovali klub aj mesto na medzinárodných pretekoch, Banskobystrickom Pohári aj Majstrovstvách SR vo všetkých vekových kategóriach, na ktorých sa rozhodne nestratili a vyplávali si množstvo osobných rekordov. Informoval o tom hlavný tréner a predseda klubu Daniel Vácval.

„Tento rok sa naši plavci predstavili po prvýkrát na Banskobystrickom plaveckom pohári, ktorý sa skladá z 5.kôl. V celkovom poradí obsadila Sofia Timea Klementová 2. miesto v kategórií junioriek, Jakub Ivan Dolinský rovnako celkové 2. miesto v kategórií žiactva A. V kategórií žiakov B sa umiestnil Šimon Baláž tesne pod pódiom na 4.mieste a Lukáš Vaško obsadil 6. miesto. V kategórií C sa umiestnil 9-ročný Daniel Malachovský na peknom 7.mieste,“ vymenoval.

„Najväčší úspech túto sobotu dosiahol 14-ročný (vekom len starší žiak) Jakub Ivan Dolinský, ktorý si na Majstrovstvách SR seniorov vylepšil svoj osobný rekord v disciplíne 200P o 7 sekúnd. Týmto časom sa kvalifikoval aj do poobedeného B-finále, v ktorom ešte ukrojil ďalšie 2 sekundy a výsledným časom 2:37.52 obsadil 15. miesto. Na seniorských majstrovstvách SR sme mali aj ďalšieho 19-ročného plavca Maksyma Mazura, ktorý k nám prišiel z Ukrajiny – rovnako si vyplával nové osobné rekordy v disciplínach 50VS (24.06) a 100VS (53.22) v ktorých obsadil 15. resp. 16. miesto,“ pokračoval Vácval.

Ako dodal, za vyzdvihnutie určite stoja aj výkony 12-ročných plavcov Šimona Baláža a Lukáša Vaška, ktorí sa najlepšie umiestnili na MSR 13. resp 17., 17-ročná Sofia Timea Klementová sa tento rok 2× umiestnila v TOP 10 na juniorských MSR.

Momentálne má klub registrovaných v SPF 18 plavcov, toto číslo sa však od nového roka rozrastie o ďalších šesť. V prípravkách a plaveckých kurzoch má PK BB momentálne 290 detí, z ktorých snáď časom vyrastú ďalší nádejní plavci.

Zábery z podujatí, na ktorých sa predstavili plavci Plaveckého kempu Banská Bystrica, nájdete v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Úspešný rok plavcov Plaveckého kempu Banská Bystrica
15
Galéria
Zdroj: klub PKBB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM