Jakub Forgács Správy

Vstup na plaváreň bude BEZPLATNÝ: Obľúbená 24-hodinovka OSLÁVI už 25 rokov

V rámci podujatia majú návštevníci možnosť zaplávať si sto metrov pre zdravie a spestriť si tak obdobie medzi Vianocami a Silvestrom.

Ilustračný obrázok k článku Vstup na plaváreň bude BEZPLATNÝ: Obľúbená 24-hodinovka OSLÁVI už 25 rokov
9
Galéria

Obdobie po Vianociach sa v Banskej Bystrici spája s tradičnou plaveckou 24-hodinovkou. V poradí 25. ročník odštartuje vo štvrtok, 28. decembra 2023 o 12.00 hod. Každý účastník, ktorý odpláva 100 metrov, získa diplom a malú pozornosť. Informoval o tom Miroslav Strelec z Kancelárie primátora.

Bezplatné vstupy

„Opäť vyhodnotíme v závere podujatia najrýchlejších a súčasne aj najstarších plavcov, ktorí prídu po sviatkoch urobiť niečo pre svoje zdravie. Počas 24-hodinového športového podujatia môžu obyvatelia a návštevníci Banskej Bystrice využiť jeden a polhodinový bezplatný vstup. V rámci neho majú možnosť zaplávať si sto metrov pre zdravie a spestriť si tak obdobie medzi Vianocami a Silvestrom,“ uviedol Filip Tomašovič, poverený vedením Oddelenia športu MsÚ v Banskej Bystrici.

Prvý bezplatný vstup bude 28. decembra 2023 o 11.00 hod. a posledný v piatok, 29. decembra o 11.30 hod.

O popularite plaveckého maratónu svedčia i narastajúce počty návštevníkov za posledné roky. Vlani si sto metrov pre zdravie odplávalo 1 478 ľudí, pričom celková návštevnosť plavárne dosiahla 2 281 návštevníkov. Najstarší účastník mal 86 rokov a najstaršia účastníčka o rok menej. Plavcov zo Slovenska doplnili v bazéne krytej plavárne aj návštevníci zo susednej Českej republiky a Ukrajiny.

Viac o tom, ako bude plaváreň otvorená medzi sviatkami, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Banskobystrická plavecká 24-hodinovka 2022
9
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM