Marcel Mojžiš Správy

Motoristi sa na stopku vykašľali: Múzeum pritvrdzuje... uzatvorí cestu!

Motoristi, dajte bacha! Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici od nového roka opätovne zaviedlo zákaz vjazdu do svojho areálu. Niektorí vodiči však stopku doteraz nerešpektujú. Múzeum sa tak rozhodlo prikročiť k ďalšiemu kroku.

Ilustračný obrázok k článku Motoristi sa na stopku vykašľali: Múzeum pritvrdzuje... uzatvorí cestu!
Foto: Zuzana Jakubičková

Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici, na základe požiadavky mesta, ešte v roku 2010 dočasne odstránilo zákaz vjazdu do svojho areálu. Tým sprejazdnilo komunikáciu pre majiteľov domov susediacich s múzeom.

Múzeum: Vodiči ohrozujú ľudí

„Požiadavkou mesta Banská Bystrica bolo sprejazdniť komunikáciu na niekoľko týždňov, no trvá to až do dnešných dní,“ informovala Michaela Bučeková z Oddelenia marketingu Múzea SNP. To muselo podľa nej uvoľniť v roku 2012 značné finančné prostriedky na opravu komunikácie poškodenej vysokou frekvenciou dopravy, na ktorú určená komunikácia nebola dimenzovaná.

„Nedisciplino­vanosť vodičov rovnako spôsobuje neustále poškodzovanie zelene tým, že parkujú aj na miestach, ktoré na to nie sú určené, tiež dochádza k poškodzovaniu majetku štátu v správe múzea. Navyše dochádza k ohrozovaniu návštevníkov múzea, pretože komunikácia slúži aj k ich vstupu do expozície múzea,“ tvrdí M. Bučeková.

Stopka nepomohla, príde ďalší krok

Na začiatku roka 2013 tak Múzeum SNP pristúpilo k rozhodnutiu obnoviť pôvodné značenie so zákazom vjazdu, čo však niektorí vodiči doteraz nerešpektujú. „Z tohto dôvodu Múzeum SNP oznamuje, že dňom 16. januára uzatvára komunikáciu aj pevnými prekážkami pre všetky motorové vozidlá,“ dodala Bučeková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM