Monika Obrtalová Hokej

Vo vyrovnanom zápase úspešnejší Slovan

V 35. kole Slovnaft extraligy sa hokejisti Banskej Bystrice predstavili na ľade stále sa zlepšujúceho Slovana. Napriek vyrovnanému zápasu sa im však nepodarilo priniesť z Bratislavy ani bod.

Slovan Bratislava – HC'05 Banská Bystrica 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 19. Šatan, 38. Hujsa, 60. Lipiansky – 55. Cebák. Rozhodovali: Husička, Minár – Novák, Stano.

Vylúčenia: 5:7 na 2 min, navyše Bambúch 10 min za nešportové správanie, Hudec (obaja B. Bystrica) 10 min za filmovanie pádu, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2912 divákov.

Hostia sa mohli ujať vedenia už po necelých 30 sekundách hry, no Cebák netrafil po ideálnej prihrávke Hvilu úplne odkrytú domácu bránu. Rybár mal plné ruky práce aj v 3. minúte pri vylúčení Bulíka, dorážajúci hráči Banskej Bystrice však nedokázali prepasírovať puk za čiaru. Oba tímy sa v úvodnej 10-minútovke zamerali na pozornú defenzívu, väčšia aktivita však bola na strane hostí. V 9. minúte sa v oslabení natlačil do šance Šatan, no Šimonovič si postrážil priestor pri pravej žŕdke. Slovan s blížiacim sa koncom tretiny prebral iniciatívu na svoje hokejky a 98 sekúnd pred prvou sirénou otvoril skóre Šatan – 1:0.

Domáci nepoľavili v útočnom snažení ani v druhom dejstve a „barani“ sa dostávali pred súperovu bránu čoraz sporadickejšie. Ani Slovan si však nedokázal vypracovať súvislejší tlak a nebezpečná bola z jeho strany iba šanca Lipianskeho, ten však tiesnený nezakončil svoj únik dostatočne razantne. Mužstvo spod Urpína sa opäť prihlásilo o slovo pri vylúčení Jackmana, no obrana „belasých“ odolala aj v tomto prípade. V 37. minúte vznikol v bránkovisku hostí veľký závar, keď sa Kuľha snažil kopnúť puk do brány a hoci Šimonoviča prestrelil, na čiare zasiahol jeden z obrancov. O minútu neskôr sa už skóre zmenilo, keď Šatanovu strelu dorazil do odkrytej brány Hujsa – 2:0. V posledných sekundách ešte Šimonovič stihol zneškodniť veľkú príležitosť Jackmana.

Na začiatku záverečnej dvadsaťminútovky spálil po chybe hosťujúcej obrany tutovku Kuľha, no jeho šanca predpovedala, že „belasí“ sa neuspokojili s dvojgólovým náskokom. Šimonovič bol v permanencii aj v ďalších minútach, náznaky šancí Slovana však riešil bez väčších problémov. Hostí vrátil do hry päť minút pred koncom zápasu Cebák, ktorý využil zmätok v domácej obrane – 2:1. Necelé dve minúty pred koncom zápasu Hudeca fauloval v samostatnom úniku jeden z domácich hráčov, hlavný rozhodca však miesto samostatného nájazdu udelil útočníkovi hostí trest 2+10 minút za filmovanie. Hostia sa napriek tomu ešte odhodlali k hre bez brankára, desať sekúnd pred záverečnou sirénou však spečatil triumf domácich 3:1 strelou do prázdnej brány Lipiansky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM