Správy

Vláda odklepla REONŠTRUKCIU veliteľskej budovy: Vyjsť môže na takmer 13 miliónov eur

Cieľom investičnej akcie je zlepšiť stavebno-technický stav veliteľskej budovy, ktorá bude aj naďalej slúžiť pre potreby zamestnancov MO SR a príslušníkov Ozbrojených síl SR.

Ilustračný obrázok k článku Vláda odklepla REONŠTRUKCIU veliteľskej budovy: Vyjsť môže na takmer 13 miliónov eur
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ministerstvo obrany (MO) SR obnoví veliteľskú budovu v Banskej Bystrici, ktorá je zapísaná ako národná kultúrna pamiatka. Predpokladané náklady na rekonštrukciu predstavujú 12,8 milióna eur. Objekt má naďalej slúžiť zamestnancom rezortu a vojakom. Začatie verejného obstarávania stavby v stredu odsúhlasila vláda.

„Cieľom investičnej akcie je zlepšiť stavebno-technický stav veliteľskej budovy, ktorá bude aj naďalej slúžiť pre potreby zamestnancov MO SR a príslušníkov Ozbrojených síl SR. Rekonštrukciou budovy sa vytvoria vhodné administratívne a skladové podmienky pre príslušníkov Ozbrojených síl SR,“ načrtol rezort.

V rámci revitalizácie budovy sa má opraviť fasáda, zrekonštruovať strecha. Časť okien sa má vymeniť alebo repasovať. Vybudovať chcú aj bezbariérový vstup do budovy. Rekonštrukciou má prejsť aj kotolňa, rozvody, technické a sociálne zariadenia. Vzniknúť by mali aj priestory pre sklad zbraní a chránené priestory. Súčasťou projektovej dokumentácie je aj návrh nového náhradného zdroja elektrickej energie.

Spresnenie predpokladaných nákladov na stavebné práce, ako aj termíny realizácie stavby budú závisieť od procesu verejného obstarávania. Proces by sa mal začať do konca roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM