Michal Majer Hokej

Víťazstvo po predĺžení

HK 36 Skalica - HC'05 Banská Bystrica 2:3 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 9. Kutálek, 13. Višňovský – 32. Jokila, 42. Hlinka, 65. Grman. Rozhodovali: Baluška – Návratek, M. Junek, vylúčení: 3:6, navyše: 16. Školiak (Skalica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1994 divákov.

V zápase nastúpili domáci i hostia bez svojich viacerých opôr. Predstavili sa však noví hráči v dresoch oboch súperov. Domáci sa museli zaobísť bez kapitána Pálffyho. Prvý gól zápasu vsietil v 9. minúte po peknej akcii tretieho útoku Kutálek, keď mu presne časovanú prihrávku ponúkol Holovič. Hosťom pri protiútokoch chýbala presnosť v zakončení. Domáci hrali od 11. minúty presilovku pri vylúčení Matouška. Najprv v dobrej šanci neuspel Vyrúbalík, no na 2:0 zvyšoval po Klozovej strele od modrej Višňovský, domáci tak potvrdili svoju presilovkovú efektivitu.

Hostia hrali od 15. minúty presilovku po vylúčení Školiaka, ktorý si k dvojminútovému trestu vykoledoval aj osobný trest za nešportové správanie. Hostia presilovku nevyužili, o gólovom účte prvej tretiny po vyrovnanej hre rozhodla lepšia zohratosť útočných formácií domácich. V 24. minúte sa vyznamenal domáci gólman Lakosil, keď zlikvidoval dobrú príležitosť Kútneho. V tejto časti hry sa viac bojovalo ako hralo. Hostia pridali na dôraze a v 32. minúte sa podarilo znížiť na 1:2, keď do prázdnej brány znižoval po Kubkovej strele od modrej. V 33. minúte bol vylúčený Jokila, čo však domáci nevyužili a ani následné vylúčenia Zuzina, Bambúcha a domáceho Višňovského nič nezmenili na tesnom skóre zápasu.

V 42. minúte rozhodca Baluška riešil spornú situáciu s videorozhodcom, keď hostia po skrumáži v domácom bránkovisku dostali puk za Lakosila, na 2:2 vyrovnal Hlinka. V tej istej minúte bol vylúčený domáci Křetinský a hostia presilovku nevyužili, ale začali mať v zápase navrch zásluhou lepšej fyzickej disponovanosti a nervózneho výkonu domácich. Skóre sa nemenilo ani po vylúčení Hubu a Hrušku. Hostia zo svojej prevahy nič nevyťažili. Rozhodnúť mohol tri minúty pred koncom domáci Kutálek, no trafil len žŕdku Chorošunovej brány. V predĺžení bol vylúčený za vyhodenie puku hosťujúci Grman, domáci v hre 4:3 však nedokázali nič vymyslieť a práve potrestaný hráč po návrate z trestnej lavice dostal do brejku prihrávku od Bambúcha a rozhodol o výhre hostí, ktorí si zo Záhoria odnášajú zaslúžene dva body.

Peter Oremus, tréner Skalice: „Môžem hodnotiť len prvú tretinu, ktorá z našej strany znesie nejaké kritériá, ale od druhej tretiny som veľmi sklamaný prístupom mužstva. Od jednotlivých hráčov som očakával k zápasu oveľa viac. Určite si to zajtra veľmi dôkladne rozoberieme, opakujem, som veľmi nespokojný.“

Milan Staš, tréner Banskej Bystrice: „Z našej strany bola prvá tretina ľadová ako počasie, po korekcii útokov a hre na tri päťky sme začali hrať lepšie. Snažili sme sa o kontaktný gól, ktorý prišiel a hrali sme ďalej húževnatý hokej. To, na čo sme čakali prišlo začiatkom tretej tretiny. V predĺžení sa na nás usmialo šťastie, keď sme prežili presilovku 4:3 a Grman po návrate z trestnej lavice s istotou premenil. A tak sa po dlhej dobe na nás usmialo šťastie vo vyrovnanom zápase.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM