Monika Obrtalová Rôzne

Víťazi zvládli požiarny útok za necelých 19 sekúnd

V nedeľu 13. júna sa v obci Dúbravica pri Banskej Bystrici konala súťaž dobrovoľných hasičských zborov. Akcie sa zúčastnilo 40 zborov z Banskej Bystrice a blízkeho okolia, ktorí si vyskúšali napríklad aj simulovaný požiarny útok. Návštevníkov čakal z

“Previerky pripravenosti dobrovoľných hasičských zborov sú organizované na základe pokynov Okresného výboru dobrovoľnej požiarnej ochrany v Banskej Bystrici. Obec, ktorá sa chce podieľať na organizácii súťaže sa sem prihlási. Naposledy sme tu takúto akciu mali pred desiatimi rokmi, takže bolo načase si ju zopakovať,” povedala o súťaži zástupkyňa starostu obce Dúbravica Anna Babiaková.

Do súťaže sa zapojilo približne 300 záujemcov z jednotlivých dobrovoľných hasičských zborov, ktorých rozdelili do štyroch kategórií – ženy, dorastenci, muži do 35 rokov a muži nad 35 rokov. Návštevníci si mohli pozrieť napríklad štafetový beh, beh jednotlivca a požiarny útok. Práve v tejto disciplíne vyhralo družstvo mužov do 35 rokov z Vlkanovej, ktoré požiarny útok na dĺžku 70 metrov zvládlo za 18,58 sekúnd. Za nimi nezaostávali ani ženy. Družstvo zo Šalkovej porazilo súperky časom 22,06 sekúnd. V kategórii dorastencov zvíťazil Lučatín časom 27,78 sekúnd a dorastenky z Brusna zvládli simulovaný útok za 31 sekúnd.

moo Zdroj: bsmith101.wor­dpress.com

Víťazi zvládli požiarny útok za necelých 19 sekúnd
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM