Jakub Forgács Správy

Vianoce sa už nezadržateľne blížia: Stromček v Bystrici rozsvieti Mikuláš, zavíta k nám na koči

V meste už pribudla vianočná výzdoba a na Námestí SNP čoskoro postavia stromček. Je to znamenie, že Vianoce sú už predo dvermi. Na Mikuláša, tak ako každý rok, si mesto pripravilo pre deti, ale aj dospelých, pestrý mikulášsky program. Tento rok budú počas neho Bystričania aj bežať pre dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce sa už nezadržateľne blížia: Stromček v Bystrici rozsvieti Mikuláš, zavíta k nám na koči
Foto: Iveta Hrabovská

Ako informoval oficiálny web mesta Banská Bystrica, oslava Mikuláša sa začne v piatok 5. decembra o 16:30 na Námestí SNP. „V rámci programu vystúpia Divadlo Pikki s programom Elá Hop!, Tanečný odbor Základnej umeleckej školy Jána Cikkera – Tancujeme so ZUŠ-kou a Divadlo Clipperton,“ uvádzajú organizátori.

Mikuláš príde na banskobystrické námestie vo veľkom štýle – na koči a následne rozsvieti vianočný stromček. „Na každého čakajú mikulášske darčeky,“ píše sa ďalej na stránke mesta.

Súčasťou osláv Mikuláša bude aj charitatívny Mikulášsky beh, ktorý povedie od nákupného centra k Mariánskemu stĺpu na Námestí SNP. „Jeho cieľom je vyjadrenie podpory pacientkam s onkologickým ochorením a upozornenie na dôležitosť prevencie,“ uvádzajú organizátori behu.

Foto: ilustračné

Mikuláš zavíta na banskobystrické námestie vo veľkom štýle
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM