Jakub Forgács Iné športy

Veľký úspech pre plavca UMB: Hakel si z Poľska priniesol 4 medaily a 2 slovenské rekordy

Hoci bývalý reprezentant a mnohonásobný majster Slovenska Branislav Hakel nesúťažil 30 rokov, na otvorených Majstrovstvách Poľska kategórie Masters v Krakowe sa nenechal zahanbiť. Ako reprezentant UMB získal 4 cenné kovy a prekonal dva slovenské rekordy.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech pre plavca UMB: Hakel si z Poľska priniesol 4 medaily a 2 slovenské rekordy
Zdroj: Dnes24.sk

Na otvorených Majstrovstvách Poľska kategórie Masters v Krakowe za účasti 635 pretekárov zo 112 klubov z Česka, Litvy, Lotyšska, Poľska, Ruska, Slovenska a Ukrajiny nás úspešne reprezentoval Branislav Hakel z UMB Banská Bystrica. Ten získal 2 zlaté, 1 striebornú a 1 bronzovú medailu a zároveň prekonal dva slovenské rekordy.

Branislav Hakel (bývalý reprezentant, mnohonásobný majster SR a bývalý slovenský rekordér v disciplíne 200 m prsia) sa predstavil na medzinárodných pretekoch po zhruba 30 rokoch. V Krakowe sa na štart postavil v štyroch disciplínach v kategórii 50 – 54 ročných a smelo možno povedať, že „comeback“ sa mu vydaril. V disciplíne 100 m motýlik si vyplával zlatú medailu v novom slovenskom rekorde časom 1:04,88. Ďalšiu zlatú medailu vybojoval na 50 m prsia (0:32,78). Druhý slovenský rekord v kategórii 50 – 54 ročných vytvoril na kraulovej 200 m trati výkonom 2:15,70 za ktorý získal striebornú medailu. Svoju medailovú zbierku všetkých kovov si skompletizoval bronzom v disciplíne 100 m polohové preteky.

„Boli to moje plavecké preteky po cca 30 rokoch a cítil som to veru poriadne! Pretekárska rutina po takej dlhej dobe mi chýbala, a tak som „občas zazmetkoval“,“ uviedol Hakel. Ako doplnil celkovo je spokojný. „4 štarty – všetko medaile a ako bonus aj slovenské rekordy,“ dodal plavec, ktorý si pár dní oddýchne a pustí sa s vervou do ďalších tréningov. Jeho ďalším cieľom je totiž splniť limity pre účasť na Majstrovstvách sveta v Montreale.

Foto: Plavecký oddiel KTV UMB

Veľký úspech pre plavca UMB: Hakel si z Poľska priniesol 4 medaile a 2 slovenské
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM