Správy

Vedeli ste, že v Bystrici máme KOMUNITNÉ multifunkčné centrum? Pre záujemcov chystá DOD

Deň otvorených dverí pre verejnosť má priblížiť, aké možnosti KOMUCE ponúka. Viac sa dozviete už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Vedeli ste, že v Bystrici máme KOMUNITNÉ multifunkčné centrum? Pre záujemcov chystá DOD
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Komunitné multifunkčné centrum (KOMUCE) v Banskej Bystrici otvorí svoje brány pre verejnosť. Určené to je pre všetkých obyvateľov, ktorí majú záujem dozvedieť sa o činnosti a možnostiach jeho využitia. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z tlačového oddelenia mesta.

Pre dôchodcov aj postihnutých

Ako ďalej uviedol, v centre je v rámci ambulantných sociálnych služieb denný stacionár. V prevádzke je počas pracovných dní od 7.00 do 17.00 hod. Podporu poskytuje osobám, ktoré žijú v rodinách s príslušníkmi, ktorí im nemôžu zabezpečiť celodennú starostlivosť, spoločnosť i aktivity.

Adriana Tupá z banskobystrického mestského úradu priblížila, že v dennom centre sa napríklad stretávajú ľudia v dôchodkovom veku. Priestor je i pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, s nepriaznivým zdravotným stavom či pre starých rodičov s vnúčatami. Mesto bezplatne poskytuje tieto priestory najmä pre podporu zapájania občanov do verejného života. Členovia centier organizujú kultúrne, vzdelávacie a športové aktivity.

Technika aj knižnica

Okrem odborných činností sú v centre možné aj voľnočasové aktivity. Záujemcovia môžu rozvíjať svoje pracovné zručnosti v umeleckej dielni s pecou na vypaľovanie výrobkov z hliny. Využívať môžu aj počítačovú učebňu a knižnicu. V centre sú vytvorené podmienky aj pre organizovanie rôznych kurzov a školení. „Priestory je možné prenajať si za určitých podmienok. Využiteľné sú napríklad na dobrovoľnícku činnosť a organizovanie vzdelávacích aktivít,“ povedala vedúca Odboru sociálnych vecí MsÚ v Banskej Bystrici Ivana Kružliaková.

Deň otvorených dverí pre verejnosť má priblížiť, aké možnosti KOMUCE ponúka. Návštevníci môžu prísť v utorok 19. septembra v čase od 9.00 do 15.00 hod. Uskutoční sa v priestoroch budovy centra na Robotníckej ulici 12 v Banskej Bystrici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM