Jakub Forgács Rôzne

V Rooseveltke došlo k personálnym zmenám: Až tri oddelenia majú nových primárov

Banskobystrická nemocnica F. D. Roosevelta má nových primárov. K zmenám v známom špitáli došlo až na troch oddeleniach.

Ilustračný obrázok k článku V Rooseveltke došlo k personálnym zmenám: Až tri oddelenia majú nových primárov
Zdroj: TASR

„V súlade s kolektívnou zmluvou sa uskutočnili vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v období júna a júla výberové konania na pozíciu primárov oddelení. Ich výsledkom boli zmeny na troch oddeleniach, kde s účinnosťou od 1. augusta primársku funkciu zastávajú Jana Nikolínyová (Oddelenie neonatológie a JIRS), Marián Hlaváč (Oddelenie ortopédie) a Ludvik Nábělek (Oddelenie psychiatrie),“ uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Byť primárom podľa jej slov nie je doživotná funkcia a vedenie nemocnice má v súlade s kolektívnou zmluvou úmysel preverovať schopnosť viesť svoje oddelenie každých päť rokov. „Očakávame od toho, že vedúci pracovníci budú k vedeniu svojích oddelení pristupovať aktívne,“ pokračovala hovorkyňa.

„Výberové konanie prebiehalo na všetky primárske funkcie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta. Vedenie požadovalo na konaní predložiť víziu fungovania a rozvoja oddelenia. Pozitívne, je že takmer všetci svoju pozíciu obhájili,“ povedala Maťašeje. Ako dodala, na oddeleniach ortopédia a neonatológie došlo k zmene preto, lebo sa ich pôvodní primári do výberového konania neprihlásili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM