Monika Obrtalová Rôzne

V lete začne obnova viacerých domácich škôl

Dlho očakávaná rekonštrukcia banskobystrickej Základnej školy Moskovská by sa podľa hovorkyne primátora Moniky Pastuchovej mohla začať už počas nastávajúcich letných prázdnin. Už v roku 2010 získalo mesto z Regionálneho operačného programu päť milión

„Prvá zo škôl, na ktorú by sme získali financie z príslušnej osi ROP, je práve ZŠ Moskovská,“ konštatovala Pastuchová. Primátor Peter Gogola sa totiž pred pár dňami stretol s ministrom pôdohospodárstva Ľubomírom Jahnátkom, ktorý mu prisľúbil financie potrebné na štart rekonštrukcie a realizáciu tohto projektu. Okrem zateplenia budovy, výmeny okien a celkového zníženia energetickej náročnosti je súčasťou projektu aj rozvoj informačno – komunikačných technológií. „To znamená, nákup nových počítačov a všetko, čo s tým súvisí,“ dodala hovorkyňa.

Pomocou ROP sa okrem ZŠ Moskovská mali rekonštruovať aj ZŠ Spojová, Golianova a Trieda SNP 20. Rozpočet pre jednotlivé ZŠ zo spomínaného ROP je nasledovný – ZŠ Golianova 1.382.000 eur, Trieda SNP 999.000 eur a Spojová 1.638.000 eur. „V tomto prípade je situácia o niečo zložitejšia, pretože napriek tomu, že mesto Banská Bystrica so žiadosťou o podporu projektov uspelo, dvakrát bola zo strany Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) zrušená súťaž,“ pripomenula Pastuchová. Tretiu súťaž zastavil začiatkom roka sám Gogola, nakoľko nesúhlasil s nariadením ÚVO. Záležitosť je zatiaľ v rukách súdov.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM