Monika Obrtalová Krimi

V igelitovej taške našli 6 rozbušiek a ďalšiu muníciu

Policajný pyrotechnik zasahoval vo štvrtok 2. augusta v Banskobystrickom kraji až päťkrát, keď mu občania postupne nahlásili nález rozličnej munície. Za obcou Senné v okrese Veľký Krtíš našli vo voľnom teréne igelitovú tašku, v ktorej sa nachádzalo š

Pyrotechnik musel zasiahnuť aj v Ožďanoch v okrese Rimavská Sobota, kde v priekope pri rodinnom dome našli delostreleckú mínu. V obci Gemer v okrese Revúca našli pri futbalovom ihrisku zasa ručný granát. Rušný deň mali aj obyvatelia obce Lieskovec v okrese Zvolen, kde v lesnom poraste nad futbalovým ihriskom ležal delostrelecký granát, ten našli aj na šrotovnom poli v závode v Podbrezovej.

Okrem rozbušiek a priemyselnej výbušniny pochádzala ostatná munícia z obdobia II. svetovej vojny. Väčšina nájdenej munície je stále funkčná a nebezpečenstvo je o to väčšie, pretože býva skorodovaná a i najmenšia manipulácia môže aktivovať spúšťací mechanizmus. „Každý občan, ktorý takúto muníciu nájde, by mal okamžite volať políciu a v žiadnom prípade s výbušninami nemanipulovať, pretože je to životu nebezpečné. Policajný pyrotechnik sa už následne postará o odborné prevzatie a likvidáciu takejto hrozby,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Faltániová.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica Foto: sme.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM