Jakub Forgács Správy Samospráva

V Bystrici pribudne 35 nabíjacích staníc pre ELEKTROMOBILY: Na ktorých uliciach sa dočkáme?

Aj v bystrických uliciach sa objavujú čoraz častejšie autá poháňané výlučne elektrickou energiou. Samospráva preto začína s prvou etapou budovania nabíjacích bodov pre majiteľov elektromobilov.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici pribudne 35 nabíjacích staníc pre ELEKTROMOBILY: Na ktorých uliciach sa dočkáme?
Zdroj: TASR/AP

Banská Bystrica bola úspešná v projekte zameranom na podporu elektromobility, vďaka čomu získala 219 600 eur z Plánu obnovy a odolnosti SR na budovanie nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá.

Desiatky nabíjacích bodov

„V meste pod Urpínom počas tohto roka pribudne celkovo 35 nabíjacích bodov pre obyvateľov a návštevníkov, ktorí využívajú automobily s elektrickým motorom. Samospráva tak napĺňa svoje ciele definované aj v schválenom strategickom dokumente− Pláne udržateľnej mobility,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Podpora ekologických foriem dopravy patrí medzi naše priority, preto som rád, že sme boli úspešní a podarilo sa nám získať mimorozpočtové zdroje v stopercentnej výške. Verím, že tento pilotný projekt je len začiatok a inštaláciou 35 nabíjacích bodov pre elektrické automobily naštartujeme ďalší rozvoj budovania potrebnej nabíjacej infraštruktúry v našom meste,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Viac o tom, kde pribudnú nabíjacie stanice, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM