Jakub Forgács Správy

V Bystrici chcú postaviť novú hasičskú stanicu: Táto lokalita by pre zásahy vyhovovala najviac!

Hasičské stanice v Banskobystrickom kraji rekonštruujú za milióny eur z eurofondov. Tú v Banskej Bystrici však do europrojektov nezahrnuli a radšej postavia novú. Rekonštrukcia by totiž podľa krajského šéfa hasičov bola neefektívna.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici chcú postaviť novú hasičskú stanicu: Táto lokalita by pre zásahy vyhovovala najviac!
Zdroj: TASR

„Krajské riaditeľstvo (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici má 17 hasičských staníc, 14 z nich v Banskobystrickom kraji rekonštruuje z eurofondov v rámci Regionálneho operačného programu,“ informoval o tom riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Dušan Sľúka.

Ako konštatoval, stanica v Banskej Bystrici nebola zahrnutá do „europrojektov“. Tá by mala byť financovaná zo štátneho rozpočtu. „Pre Banskú Bystricu sa spracováva štúdia na novú stanicu a hľadá sa pozemok, kde by krajské i okresné riaditeľstvo, ale v prvom rade hasičská stanica, sídlili pod jednou strechou, v jednom areáli,“ povedal.

Podľa Sľúku rekonštrukcia doterajších priestorov na Komenského ulici v centre mesta pod Urpínom by bola neefektívna. „Lepšie je postaviť nový hasičský areál, takpovediac na zelenej lúke. Z hľadiska najlepšej dostupnosti k zásahom by im vyhovovala lokalita priemyselného parku v Šalkovej,“ dodal Sľuka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM