Jakub Forgács Správy

Úspech bystrickej UMB. Prvýkrát splnila kritériá v rámci celosvetového rankingu

Univerzita Mateja Bela sa môže pochváliť novinkou. Dostala na zoznam univerzít a vedeckých inštitúcií, ktoré splnili podmienky celosvetového klasifikačného systému!

Ilustračný obrázok k článku Úspech bystrickej UMB. Prvýkrát splnila kritériá v rámci celosvetového rankingu
Zdroj: TASR

Scimago Institutions Rankings (SIR) je celosvetový klasifikačný systém vyvinutý pre tvorbu rankingov univerzít a vedeckých inštitúcií. „Hodnotenie inštitúcií sa zakladá sa na kombinácii troch druhov indikátorov, ktoré berú do úvahy výstupy výskumu (najmä počet publikácií publikovaných vo vedeckých časopisoch evidovaných v databáze Scopus), inovačné výstupy a dopady na spoločnosť sledované cez webovské stránky. Scimago porovnáva iba tie inštitúcie, ktoré publikovali minimálne 100 vedeckých publikácií evidovaných v databáze Scopus v predchádzajúcom roku,“ uviedla Zuzana Ševčíková, referent marketingovej komunikácie UMB.

Čítajte tiež: FOTO: Na UMB otvorili nový akademický rok. Škola stále nepozná výsledky akreditácie

„V roku 2016 sa Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici po prvýkrát objavuje na zozname univerzít, ktoré splnili sledované kritériá. Patrí medzi 13 slovenských inštitúcií zaradených do rankingu (12 univerzít vrátane UMB a SAV),“ pokračovala Ševčíková.

„Tešíme sa a veríme, že aj tento ukazovateľ je dôkazom, že UMB je kvalitnou univerzitou, ktorá každým rokom zlepšuje svoje výskumné výsledky a zaraďuje sa medzi stabilné piliere univerzitného vzdelávania a výskumu na Slovensku a v európskom vzdelávacom a výskumnom priestore,“ dodala na záver.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z otvorenia akademického roka na UMB!

Čítajte tiež: FOTO: V Bystrici máme nezvyčajnú školu. Známky tu neuznávajú a učiteľom sa tyká

V OBRAZOCH: Na bystrickej UMB otvorili 25. akademický rok
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM