Tlačové správy

Ušetriť môžete už pri zakladaní firmy. Čas aj peniaze

Z podnikateľských kruhov znie slovo „optimalizácia“ častejšie, ako počujete zvuk miešačky na stavbe. Niektorí toto slovo používajú len preto, že je trendy, iní sa ním dokonca aj riadia. Hoci ide naozaj o trendy slovo, podniky optimalizujú už od nepamäti.

Ilustračný obrázok k článku Ušetriť môžete už pri zakladaní firmy. Čas aj peniaze
Zdroj: TASR

No vedeli ste o tom, že optimalizovať môže aj človek, ktorý sa podnikateľom ešte len chce stať? Existuje niekoľko spôsobov, ako pri zakladaní firmy ušetriť čas aj peniaze. Ako na to?

Založenie firmy môžete nechať aj na iných

Založenie sro je proces plný vyplňovania formulárov, behania po úradoch, čakania v radoch a pohľadov nepríjemných úradníkov. A to všetko vám zoberie z vášho života približne 2 týždne. 2 týždne, ktoré by ste mohli investovať do niečoho lepšieho – mohli by ste hľadať obchodných partnerov, osloviť potencionálnych klientov či stráviť čas so svojou rodinou predtým, ako okúsite ťažký podnikateľský chlebíček. Tomuto všetkému sa môžete vyhnúť tým, že využijete služby špecializovanej spoločnosti, ktorá založí firmu za vás.

Môžete ušetriť aj peniaze

Ešte predtým, ako sa rozhodnete založiť svoju spoločnosť, musíte vedieť, kde bude mať svoje sídlo. Viete, že budete podnikať z domu alebo budete pracovať v teréne, no nemáte nehnuteľnosť, ktorú by ste mohli použiť ako sídlo spoločnosti? Neprenajímajte si zbytočne predraženú kanceláriu za stovky eur mesačne. Ušetrite a prenajmite si virtuálne sídlo v Bratislave za pár desiatok eur mesačne. Nebudete platiť za priestory, ktoré nevyužijete, platíte iba za adresu, ktorú musíte mať zapísanú v obchodnom registri.

Iné spôsoby šetrenia

Optimalizovať financie môžete aj vďaka správnemu počtu zamestnancov, používaniu LED žiaroviek či kupovaniu lacných HP tonerov. Dôležité však je, aby ste nikdy nešetrili na úkor vašich zákazníkov či na úkor kvality produktu. Okrem toho efektívnym stretnutím je minimalizovať osobné schôdzky, ktoré môžete vyriešiť za pár minút prostredníctvom telefónu. Načo cestovať stovky kilometrov, keď to rovnako dobre vyriešite aj na diaľku?

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM