Kultúra

Umelci sa spoja pre dobrú vec: KONCERTOM pomôžu deťom v bystrickej nemocnici

Vlani z výťažku zo vstupného, čo bolo takmer 2-tisíc eur, nemocničná škola nakúpila hospitalizovaným deťom materiál na päť až šesť tvorivých dielní.

Ilustračný obrázok k článku Umelci sa spoja pre dobrú vec: KONCERTOM pomôžu deťom v bystrickej nemocnici
Zdroj: TASR

Strhujúce tango a slávne svetové i známe slovenské melódie v podaní štyroch hudobných virtuózov zaznejú na 13. benefičnom koncerte Michala Červienku, ktorý sa uskutoční 8. novembra o 18.30 h v banskobystrickom Robotníckom dome. Umelci ním aj tentoraz podporia deti v Základnej škole pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Potrebné pomáhať

„V dnešnej dobe je veľmi potrebné pomáhať ľuďom, konať dobro a šíriť pozitívne myšlienky. Je to neopísateľný pocit vedieť, že ste pomohli niekomu, kto to potrebuje. Vopred ďakujem všetkým, ktorí prídu na koncert Tango Virtuosi,“ uviedol akordeónový virtuóz a organizátor benefičného koncertu Červienka, ktorý pôsobí ako pedagóg na Akadémii umení a Konzervatóriu J. L. Bellu v Banskej Bystrici.

Na premiére projektu Tango Virtuosi vystúpia s ním Miriam Rodriguez Brüllová, ktorá spolupracovala s viacerými svetoznámymi gitaristami, kontrabasista a organizátor hudobných podujatí Ján Krigovský a huslista Sándor Jávorkai, rodák z maďarského Győru. Ako koncertný majster vystupuje s renomovanými orchestrami na festivaloch a v koncertných sieňach nielen v Európe.

Viac o tom, na čo slúži výťažok zo vstupného, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM