Jakub Forgács Samospráva

Uchádzači o poslanecké kreslá v Bystrici: Niektorých z nich nezaregistrovali!

Komunálne voľby sa už nezadržateľne blížia. Mestská volebná komisia v Banskej Bystrici preto preverila kandidátne listiny. Poznáme počet kandidátov na posty mestských poslancov v jednotlivých volebných obvodoch v meste pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku Uchádzači o poslanecké kreslá v Bystrici: Niektorých z nich nezaregistrovali!
Zdroj: Dnes24.sk

Na volebné obdobie 2014 – 2018 určilo mestské zastupiteľstvo v Banskej Bystrici 31 poslancov a schválilo štyri volebné obvody: 1. Centrum (7 poslancov), 2. Podlavice – Jakub – Skubín (2), 3. Sásová – Rudlová (10), 4. Fončorda – Radvaň (12).

„Za volebný obvod 1 bolo zaregistrovaných 54 kandidátov,“ uviedol pre Bystrica 24 Pavel Žitňan, predseda Mestskej volebnej komisie, ktorá sa ešte predtým zaoberala kandidátnymi listinami uchádzačov o post primátora mesta. „Vo volebnom obvode 2 sa o miesta v zastupiteľstve pobije 13 uchádzačov, jeden zaregistrovaný nebol,“ pokračoval.

„Za volebný obvod 3 zaregistrovala Mestská volebná komisia 65 záujemcov o poslenecký chlebíček a dvaja zaregistrovaní neboli. Vo volebnom obvode 4 zaregistrovali 90 uchádzačov o poslanecké kreslá a jedného nezaregistrovali,“ dodal Žitňan. Celkovo tak v Banskej Bystrici je 222 kandidátov na mestských poslancov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM