Monika Obrtalová Kultúra

Thurzov dom osvieži horúce flamenco

Obľúbený cyklus koncertov s názvom Zelené tóny pokračuje aj počas horúceho leta. V nedeľu 15. júla sa návštevníkom Stredoslovenského múzea predstaví trio Los remedios, ktoré sa do historických priestorov Thurzovho domu opätovne vracia po dvoch rokoc

Predstavovať hudobné zoskupenie Los remedios priaznivcom flamenca na Slovensku nie je potrebné. Dokonca aj tých, ktorí doposiaľ o komornom zoskupení profesionálnych hudobníkov inšpirovaných andalúzskym flamencom nepočuli, chytia horúce rytmy prezentovaného žánru za srdce.

Hudobný štýl, ktorým sa Los remedios zapísali do sŕdc svojich priaznivcov, môžeme pokojne označiť ako world music. Na slovenskej hudobnej scéne sa po prvýkrát objavili v roku 2001 aby sa okamžite zaradili medzi popredných predstaviteľov flamenca na Slovensku i v strednej Európe.

Počas svojho pôsobenia účinkovalo hudobné zoskupenie s umelcami zvučných mien, ku ktorým patrí aj svetoznámy flamencový tanečník Juan Polvillo, tanečníčka Araceli de Alcala, spevák Alberto García a Felix de Lola, speváčka Maria Aguilar, flamencový perkusionista Paco Vega, gitarista Martin Kellner a mnohí ďalší.

Los remedios sa v roku 2004 zúčastnili celoslovenskej súťaže „Nové tváre slovenského jazzu“, kde získali prvé miesto. A o ďalší rok ich svetoznáma skupina Gipsy Kings pozvala účinkovať v rámci svojho koncertu v Bratislave. Skupina medzitým vydala svoje prvé autorské CD s názvom Vendavel a pripravila niekoľko zaujímavých hudobných projektov, ktorými si získali priazeň a obdiv fanúšikov v celej strednej Európe.

Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM