Monika Obrtalová Kultúra

Thurzov dom dáva priestor Životu z podhľadu

Stredoslovenské múzeum otvorilo v priestoroch Thurzovho domu výstavu amatérskych fotografií Mateja Kapustu s názvom Život z podhľadu. Výstava je prezentáciou Matejovej tvorby, v ktorej sa autor venuje najmä zachytávaniu momentov z práce banskobystric

Srdcovou záležitosťou amatérskeho fotografa sú už od detstva hasiči, ku ktorým pridal aj fotografie mestských policajtov. „Hasiči ma zaujímali odmala, preto mi prišlo celkom dobré venovať sa foteniu a popritom sledovať niečo, čo ma lákalo už ako malého chlapca,“ hovorí o svojej záľube k práci hasiča Matej. „K mestským policajtom som sa dostal cez internet. Napísal som náčelníkovi MsP Ľubovi Piterkovi a potom to už išlo viac-menej samo. Chodím im fotiť rôzne akcie alebo keď niečo zabezpečujú v meste, tak s nimi komunikujem a čo-to pofotím,“ vysvetlil autor výstavy.

Verejnosť môže tohto fotografa poznať nielen ako brázdi ulice Banskej Bystrice na svojom vozíčku s fotoaparátom v ruke, ale predovšetkým z účinkovania v relácii Modré z neba, kde sa mu splnil sen fotografovať záchranné zložky v New Yorku. „Niektoré z najlepších fotografií, ktoré som urobil v New Yorku sú samozrejme aj tu,“ povedal Matej, ktorý tak k fotografiám mestskej polície a hasičov pridal aj peknú spomienku na výlet za „veľkou mlákou“. Nahliadnuť do jeho tvorby môžu návštevníci Thurzovho domu až do začiatku apríla.

moo, Stredoslovenské múzeum

vystava_foto
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM