Jakub Forgács Správy

Tešíte sa na bežky? Vyraziť budete môcť na trate v okolí aj priamo v Bystrici

Prípravy na zimnú bežkársku sezónu v meste pod Urpínom vrcholia. Čo všetko sa už stihlo urobiť?

Ilustračný obrázok k článku Tešíte sa na bežky? Vyraziť budete môcť na trate v okolí aj priamo v Bystrici
Zdroj: Záhradnícke a rekreačné služby

Aj tento rok budú mať všetci vyznávači jedného z najzdravších športov, bežeckého lyžovania, možnosť zašportovať si nielen v okolitých kopcoch Banskej Bystrice, ale aj v bezprostrednej blízkosti centra mesta. Pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES) aktuálne robia všetko preto, aby boli všetky bežecké trate do prvej zimnej nádielky dôkladne pripravené. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Došlo k zhode

Začiatkom októbra sa na pôde ZAaRES-u uskutočnilo pravidelné stretnutie s majiteľmi a správcami lesov, aby boli všetky strany vzájomne informované o plánoch počas nadchádzajúcej zimy. Všetci zástupcovia dotknutých urbárov, ako aj vedenie odštepného závodu Slovenská Ľupča (Lesy SR), podľa slov Marhefkovej s jesennou údržbou a následne aj zimnou úpravou tratí súhlasili.

„Treba si uvedomiť, že všetky trate, ktoré sa pre bežkárov upravujú prechádzajú územím, ktoré má svojich vlastníkov. Chcem sa im poďakovať za ústretový prístup k bežkárom a otvorenú komunikáciu. Musíme sa prispôsobiť aj skutočnosti, že každé tri-štyri roky je v niektorých lokalitách plánovaná ťažba aj cez zimné mesiace. Preto sa bude počas tohtoročnej sezóny upravovať trať od skokanských mostíkov na Králikoch len po chaty na Bandoške. V tejto lokalite sa bude ratrak otáčať, takže k vleku na Kordíkoch či až k Chate nad Tajovom sa túto zimu bežkári po upravenej trati nedostanú,“ informoval riaditeľ ZAaRES-u Ivan Šabo.

Viac o jesennej údržbe tratí v okolí a o bežkárskom okruhu priamo v Bystrici sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM