Jakub Forgács Kultúra

Ťahák len pre Bystričanov, čo zabije nudu: 10 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad desiatky podujatí, na ktoré sa v Banskej Bystrici oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Ťahák len pre Bystričanov, čo zabije nudu: 10 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

GEORGES FEYDEAU: LEN SI POSPI MILÁČIK

25. januára 2016 o 19:00, Aula UMB

Elegantná dobová komédia z prelomu 19. a 20 storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul „Finta na bokovky“. Jej slávny autor je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik zašmodrchávania zápletky. Ústrednou postavou diania je tentoraz neverný pán Ribadier, ktorý má vlastnú fintu ako obalamutiť manželku, keď sa vydáva na zálety.

PRIATEĽ FRITZ

26. januára 2016 o 18:30, Štátna opera

Trojdejstvová lyrická opera inšpirovaná rovnomennou francúzskou poviedkou autorskej dvojice Emila Erckmanna a Alexandra Chatriana. Sujet príbehu tvorí v opernom svete mnohokrát variovaná téma: zámožný statkár a zaťatý starý mládenec Fritz neočakávane zahorí láskou k roztomilej Suzel, dcére svojho priateľa.

BLÁZNOVE ZÁPISKY

26. januára 2016 o 19:00, BDNR

Groteskná dráma o úprimnom a krehkom človeku, ktorý nikdy nebol in. Denníkové zápisky plné ideálov a viery v to dobré v nás. Neúspech v láske závislej od spoločenského

LÝSISTRATA

27. januára 2016 o 18:30, Divadlo Akadémie umení J. Kollára

Absolventské predstavenie 1. ročníka magisterského stupňa herectva). Hrajú študenti 2.ročníka bakalárskeho a 1.ročníka magisterského stupňa herectva.

MOZART GROUP

27. januára 2016 o 19:00, Aula SZU

Ďalšiu dávku kvalitnej hudby budú môcť Bystričania dostať v závere mesiaca. V Aule Slovenskej zdravotníckej univerzity sa totiž predstaví kvarteto Mozart group.

HC '05 – HK 36 SKALICA

29. januára 2016 o 17:30, Zimný štadión

V piatok podvečer na banskobystrickom ľade narazia barani na Skaličanov. Hokejky skrížia v zápase 42. kola Tipsport ligy. Ak fandíte našim hokejistom, nemali by ste tam chýbať.

ŠKOLSKÝ PLES GYMNÁZIA ANDREJA SLÁDKOVIČA

29. januára 2016 o 18:00, Spoločenská sála GAS

V piatok sa v spoločenskej sále GAS uskutoční Školský ples Gymnázia Andreja Sládkoviča pre rodičov, absolventov a priateľov školy. Cena lístka je 30 eur.

XIV. UNIVERZITNÝ BÁL 2016

29. januára 2016 o 19:00, Hotel Lux

Na v poradí už 14. Univerzitný bál sa môžete tešiť aj v piatok 29. januára. Vychutnať si plesanie v Hoteli Lux môžete za 39 eur. V programe sa predstavia Sisa Sklovská, Richard Rikkon & Berco Balogh All Star Band, Natália Hatalová a Roman Juraško.

MINISTRY of HOUSE

29. januára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Ak sa chcete v piatok po práci či škole poriadne vytancovať, Ministry of Fun vám ponúkne akciu Ministry of House. Zajrakú vám na nej DJ Dave, DJ Mustee a DJ Izzy.

MIRO JAROŠ A PESNIČKY PRE (NE)POSLUŠNÉ DETIČKY

30. januára 2016 o 16:00, Aula SZU

Neviete, kam by ste zobrali svoje nezbedné ratolesti? Koncom mesiaca sa v Banskej Bystrici chystá hudobná šou plná pesničiek s Mirom Jarošom, pre (ne)poslušné detičky.

Čítajte tiež:

Plesovú sezónu si naplno užijeme aj v Bystrici a okolí: Kde môžete zažiť Patejdla a kde sa prezliecť za celebritu?

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM