Jakub Forgács Rôzne

Susedská burza aj levanduľový labyrint. Špeciálny DOD na bystrickom sídlisku

Pod Urpínom sa toho deje viac, než by ste si mohli myslieť. Pestrú činnosť bystrických komunít budete môcť okúsiť už onedlho!

Ilustračný obrázok k článku Susedská burza aj levanduľový labyrint. Špeciálny DOD na bystrickom sídlisku
Zdroj: Komunitné centrum Sásová

Bystrické komunity sa budú prezentovať a pripravia malú ochutnávku zo svojich aktivít, činností a workshopov. V sobotu 24. septembra 2016 sa bude v Komunitnom centre Sásová konať Deň komunitných otvorených dverí. Budú pripravené dielničky pre deti, hudobné a tanečné vystúpenia. Tento deň organizuje Komunitné centrum Sásová spoločne s dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami z komunity.

Program sa začína o 10:00. Dopoludnia sa môžu deti zahrať moderné spoločenské hry s Rock solid klubom. Takisto si môžu vyskúšať svoje schopnosti v Šachovom krúžku. „Naša Barborka bude doobedu maľovať na tvár. Pre deti budú pripravené tvorivé dielničky so Saškou. Popritom budú prebiehať úpravy komunitnej záhradky v rámci iniciatívy Sásovských 72 hodín, do ktorých sa môže zapojiť každý, kto má chuť. A môžu vidieť aj novovzniknutý levanduľový špirálový labyrint,“ uvádzajú organizátori akcie.

Zdroj: Komunitné centrum Sásová

V priebehu dňa sa bude prezentovať Hudobná škola Yamaga, tanečná skupina Arizonky, Aerobic s Gabikou, skupina bojového šermu. Bude ochutnávka cvičenia Hatha jógy a predstaví sa aj OZ Nádej deťom s tanečným vystúpením a aj tanečným workshopom.

Čítajte tiež: FOTO: Ovocná stena či kamenný litofón. V Badíne vyrástla záhrada, ktorá učí

Zároveň sa bude celý deň konať Susedská burza, kde je možné na darovanie priniesť nepotrebné oblečenie, drogériu či bižutériu, knižky a CD.

Občerstvenie s výbornými nátierkami od firmy Lunter doplníme spoločne s dobrovoľníkmi vlastnými dobrotami. V prípade pekného počasia sú vítané aj deky a vlastné piknikové koše. Počas celého dňa je možné prísť, posedieť a porozprávať sa, poopekať a vychutnať si pohodu tohto vzácneho sídliskového priestoru.

Pozrite si v našej fotogalérii aj zábery z Detského jarmoku v areáli Centra voľného času a Komunitného centra Fončorda!

Čítajte tiež: TOP 10 septembrových akcií. Poznačte si to naj, čo sa chystá v Bystrici

V OBRAZOCH: Detský jarmok na bystrickom sídlisku
30
Galéria
Zdroj: Komunitné centrum Fončorda
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM