Jakub Forgács Krimi

Štvornohí POLICAJTI si zmerali svoje sily: Spoznali sme TROJICU najlepších, FOTO

Medzi súťažné disciplíny patrili cviky poslušnosti, obranné práce či vyhľadávanie pachových stôp.

Ilustračný obrázok k článku Štvornohí POLICAJTI si zmerali svoje sily: Spoznali sme TROJICU najlepších, FOTO
25
Galéria

Vybraní psovodi z celého Banskobystrického kraja sa stretli pri príležitosti XXIV. ročníka Majstrovstiev Banskobystrického kraja vo výkone služobných psov Policajného zboru v klasickej kynológii. Majstrovstvá sa uskutočnili v Rimavskosobotskom okrese v dňoch od 2. do 6. októbra 2023. Banskobys­trickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Najšikovnejšie psy

Medzi súťažné disciplíny patrili cviky poslušnosti, obranné práce či vyhľadávanie pachových stôp. „U všetkých súťažiacich bolo vidieť, že so svojim štvornohým „parťákom“ neustále pracujú na zdokonaľovaní a z roka na rok sa snažia vylepšovať úroveň vycvičenosti „havkáčov“,“ uviedli policajti.

U rozhodcov si nakoniec získal prvenstvo npráp. Roman Čačko z Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Veľkom Krtíši. Jeho služobný pes Dolar ukázal, že sú dobrá dvojka a tvrdo na sebe makajú. Na druhom mieste sa umiestnila tiež silná dvojica, npráp. Ján Kmeť z okresu Banská Bystrica a jeho parťák Xerro. Tretie miesto obsadil npor. Marián Sendrei zo Zvolena. Jeho služobný psík Xerxes má už 5 rokov a aj tu ukázal, že je z neho dobrý a šikovný pomocník pri práci.

„Vďaka však patrí určite všetkým zúčastneným, ktorí svoju prácu psovoda robia s láskou a odhodlaním. Atmosféru na týchto majstrovstvách sprevádzala láska k zvieratám, a to je najdôležitejšie pri práci v služobnej kynológii,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Najlepší policajní psovodi si zmerali svoje sily
25
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM