Jakub Forgács Správy

Stromček, brána aj svetelný anjel... Prvé info o vianočnej výzdobe v Bystrici, kedy sa jej dočkáme?

Už onedlho sa zažatím vianočnej výzdoby mesto ponorí do predvianočnej atmosféry. Blíži sa totiž najkrajšie obdobie roka. Okrem stromčeka v uliciach nebudú chýbať ani girlandy, vianočné motívy, či obľúbený svetelný anjel. Čo to všetko bude stáť?

Ilustračný obrázok k článku Stromček, brána aj svetelný anjel... Prvé info o vianočnej výzdobe v Bystrici, kedy sa jej dočkáme?
Zdroj: TASR

„Vianočný strom, ktorý býva každoročne na Námestí SNP, bude vybraný z drevín mestskej zelene určených na výrub na základe opodstatnených podnetov obyvateľov mesta Banská Bystrica. Na tieto stromy bolo vydané rozhodnutie na výrub,“ informovala hovorkyňa primátora Martina Kanisová

Podľa jej slov to aj tento rok bude smrek obyčajný, ktorý bude merať približne 17 metrov. „Strom bude inštalovaný na Námestí SNP 2. decembra a rozsvietený bude počas podujatia Banskobystrické Vianoce – Mikuláš 5. decembra, počas programu so začiatkom o 16:30,“ prezradila hovorkyňa.

Ako ďalej spomenula, vianočná výzdoba v Banskej Bystrici bude od 5. decembra do 7. januára a nachádzať sa bude na Námestí SNP, Námestí Štefana Moysesa, Dolnej ulici a v Kapitulskej ulici. „Aj tento rok bude pozostávať z vianočného stromčeka na Námestí SNP, girlánd, vianočnej brány, jedinečného svetelného anjela a svetelných vianočných motívov,“ povedala Kanisová.

„Na vianočnú výzdobu mesto vyčlenilo približne 15 800 eur,“ doplnila hovorkyňa so slovami, že v cene sú zarátané montáž, drobné opravy, výmena žiaroviek, demontáž a preprava.

Foto: ilustračne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM