Jakub Forgács Kultúra

Špeciálny BETLEHEM aj hudobné HVIEZDY: Banskobystrické Vianoce ponúknu viacero NOVINIEK

Mesto pod Urpínom sa pripravuje na najkrajšie sviatky roka. Program Banskobystrických Vianoce bude opäť poriadne pestrý.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny BETLEHEM aj hudobné HVIEZDY: Banskobystrické Vianoce ponúknu viacero NOVINIEK
1
Galéria
Zdroj: TASR

Samospráva aj tento rok vsadila na spoluprácu s miestnymi podnikateľmi. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková „Chceme, aby vianočnou atmosférou žilo celé mesto a sústreďujeme sa predovšetkým na regionálne produkty. Počas príprav Banskobystrických Vianoc sme preto absolvovali niekoľko stretnutí s lokálnymi podnikmi, s Cechom hostinských i Starou tržnicou, aby sme sa spoločne koordinovali. Obyvatelia a návštevníci mesta si budú môcť vychutnať vianočné trhy na Námestí SNP, Námestí Štefana Moysesa a v lokalite Starej tržnice,“ hovorí Dana Cibuľková, vedúca Oddelenia obchodu a služieb, Odboru kultúry, športu a cestovného ruchu MsÚ.

Tradičné dobroty aj výrobky

Vianočné trhy sa začnú už tento piatok, 24. novembra a potrvajú do 5. januára 2024. Stánky s občerstvením ponúknu denne od 11.00 hod. do 23.00 hod. tradičné vianočné špeciality, pečené klobásy, poplamúchy, langoše, zemiakové špirály, cukrovinky či teplé nápoje. „Aj tento rok podporujeme ekologické Vianoce, preto, podobne ako vlani, budú súčasťou každého stánku s občerstvením keramické hrnčeky,“ spomenula Marhefková.

Stánky s výrobkami s vianočnou tematikou pribudnú v centre mesta 6. decembra, pričom otvorené budú denne od 9.00 hod. do 20.00 hod. Predajcovia ponúknu obyvateľom i návštevníkom Banskej Bystrice až do 21. decembra originálne produkty vhodné na štedrovečerný stôl či ako darček pod vianočný stromček.

Viac o pestrom programe a novinkách Banskobystrických Vianoc 2023 sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie správy o Vianociach v Bystrici

Program Banskobystrických Vianoc 2023
1
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM