Marcel Páleš Správy

Sólisti z bystrickej opery vo vypredanej sále v Jokohame zaujali: Japonci chcú ďalších 7 vystúpení

Ukázali sa! Sólisti banskobystrickej Štátnej opery, ktorí svoje spevácke umenie predviedli v Japonsku už 26-krát, sa vrátili z "krajiny vychádzajúceho slnka" a ešte tento rok vycestujú späť.

Ilustračný obrázok k článku Sólisti z bystrickej opery vo vypredanej sále v Jokohame zaujali: Japonci chcú ďalších 7 vystúpení
Zdroj: TASR

Sólisti sa späť pod Urpín vrátili v utorok v skorých ranných hodinách. O úspešnej ceste sólistov v Japonsku informovala vedúca oddelenia propagácie Štátnej opery Katarína Uhríková.

„Operní sólisti Oľga Hromadová, Alžbeta Trgová, Patrícia Solotruková, Dušan Šimo, Šimon Svitok, Ivan Zvarík a klaviristka Martina Svitková úspešne uviedli koncert vo vypredanej sále v Jokohame,“ pokračovala Uhríková. V prvej časti vystúpenia predviedli kostýmovaný a poloinscenovaný prierez operou W. A. Mozarta Don Giovanni, v druhej časti zazneli známe operné, operetné a muzikálové melódie. Tak ako predchádzajúce koncerty, aj tento sa uskutočnil pod záštitou ministra kultúry SR Mareka Maďariča a veľvyslanca SR v Japonsku Michala Kottmana.

Podľa slov Uhríkovej dôležité boli tiež rokovania riaditeľa Štátnej opery Rudolfa Hromadu a umeleckého šéfa Šimona Svitka nielen so známymi, ale i novými japonskými organizátormi kultúrnych podujatí. Počas rozhovorov prejavili veľký záujem o budúcu koncertnú prezentáciu našich operných umelcov. „Banskobystričania už teraz vedia, že do Japonska znovu pocestujú tento rok v júli a absolvujú najmenej sedem vystúpení na ostrovoch Hokkaidó, Honšú a Kjúšú,“ dodala Uhríková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM